U bent hier:

Zomercinema Middelheimmuseum - Centaur

Film Cinefiel

De vijftigjarige Centaur is een rustige en bescheiden man. Hij heeft een zoontje dat nog nooit een woord gesproken heeft en zijn vrouw is de jonge, doofstomme Maripa. Ze leiden een eenvoudig leven in een dorpje in Kirgizië.
Vier ‘valavonden’ zwoele cinema in openlucht in het kader van het Middelheimmuseum. Uiteraard kan je er ook iets drinken.

2017 – KYR/DUI/FR/NL – 89 min. – drama – met o.a. Aktan Arym Kubat & Bolot Tentimyshov

De vijftigjarige Centaur is een rustige en bescheiden man. Hij heeft een zoontje dat nog nooit een woord gesproken heeft en zijn vrouw is de jonge, doofstomme Maripa. Ze leiden een eenvoudig leven in een dorpje in Kirgizië. Hoewel Centaur erg gerespecteerd wordt door zijn buren, was hij ooit een paardendief. Hij gelooft dat de Kirgiezen afstammen van de mythische centauren, wezens die half mens, half paard zijn, maar dat ze hun vrijheid kwijt raakten, gestraft door de goden omdat ze hun nomadentradities opgaven. Op een dag wordt een duur renpaard van de halfbroer van Centaur, de rijke Karabay, gestolen. Hij schakelt een oud-rivaal van Centaur in om het paard terug te vinden.

In samenwerking met het Middelheimmuseum.

Info

Waar Middelheimmuseum
Middelheimlaan 61
2020 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 7 augustus 2018
Leeftijd 12+
Prijs
kassa-vvk: 3.00 €
€ 3,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie cultuurcentrum De Kern
Links
Trefwoorden a-kaart