U bent hier:

Zomerateliers in het M HKA (3de kleuter t.e.m. 6de lager)

5 jaar

Cursus of workshop Kunst en kunsteducatie

Het M HKA is een plek voor kunst, avontuur en plezier. In de vakanties organiseren we ateliers die je meenemen in de betoverende wereld van de hedendaagse kunst. Laat je inspireren door de kunstwerken en experimenteer er nadien zelf op los. RESERVATIE VERPLICHT VIA INFO CULTUUR : www.infocultuur.be
3de KLEUTERKLAS t.e.m. 2de LEERJAAR
ZOMERATELIER (2 dagen)

BLAD, STEEN, SCHAAR!
Ontdek in dit tweedaagse zomeratelier de tentoonstelling van kunstenaar Jimmie Durham. Er staan spannende kunstwerken die overdag en s nachts tot leven komen. Kunstwerken die met allerlei materialen zoals steen, hout en stof gemaakt zijn. Aan de hand van een groot spel ontdek je samen met de gids de tentoonstelling. Met papier, schaar en andere materialen ga je zelf aan de slag om een ontbrekend kunstwerk te maken. Ben je er klaar voor? Blad, steen,schaar!

> 3-4 juli OF 28-29 augustus
> 10:00-13:00
> 16 / reservatie verplicht

HET VERBORGEN LEVEN VAN EEN STEEN
Ben je benieuwd welke mysterieuze verhalen de natuur ons te vertellen heeft, kom dan zeker naar dit zomeratelier. Samen met kunstenaar Jimmie Durham brengen we kleine en grote, platte en dikke, ronde en vierkante stenen, tot leven. Jimmies stenen zijn niet zomaar stenen, als je goed kijkt en luistert, veranderen ze in gekke mannetjes, vertellen ze ons hun diepste geheimen en lossen ze mee moeilijke raadsels op!

> 12-13 juli OF 23-24 augustus
> 10:00-13:00
> 16 / reservatie verplicht


3de KLEUTERKLAS t.e.m. 2de LEERJAAR
ZOMERATELIER (1 dag)

KIPPENVEL
Kippenvel, kan kunst ook jou rillingen bezorgen? Kom het eens uittesten: koelbloedig of hartverwarmend! Spannend of rustig. In het M HKA kom je wonderlijke kunstwerken tegen. Je gaat samen met de gids op speurtocht van het topje van het museum tot helemaal beneden. Tussendoor steek je de handen uit de mouwen en maak je zelf kippenvelkunst en aaibare meesterwerken.

> 5 juli OF 30 augustus
> 10:00-13:00
> 8 / reservatie verplicht


TIJDREIZIGERS
Tijdreizigers, wie zijn dat en wat doen ze? Waar komen ze vandaan en waar gaan ze naartoe? Reizen ze snel of traag? Heb je ook zin om voor even een tijdreiziger te worden, stap dan het museum binnen en ontdek waar de tijd je naartoe kan brengen. Reis met ons mee: van groen naar blauw; van warm naar koud; van schilderij naar idee...

> 6 juli OF 31 augustus
> 10:00-13:00
> 8 / reservatie verplicht


3de t.e.m. 6de LEERJAAR
ZOMERATELIER (2 dagen)

KUNST ROCKT!
Samenwerking M HKA-Middelheimmuseum

Ben je een rocker in spe, een zoetgevooisde zangeres, een muzikale duizendpoot of heb je gewoon zin om museumzalen te doen daveren? Heb je altijd al gedroomd om in een videoclip te spelen, ben je een danseres of sta je liever achter de camera? Kom je deze zomer dan zeker uitleven tijdens de workshop KUNST ROCKT! De eerste dag experimenteren we in het M HKA met klank en kleur. Verspreid over de museumzalen staan drumstel, gitaar, synthesizer en samplers. Hiermee kan je improviseren bij de kunstwerken en een echte song opnemen. De tweede dag trekken we gewapend met fototoestel en camera naar het Middelheim museum. Daar laten we ons inspireren door beelden en landschappen om onze kersverse song te voorzien van een originele videoclip.

> 3 juli M HKA-4 juli Middelheimmuseum
OF 28 augustus M HKA-29 augustus Middelheimmuseum
> 10:00-16:00
> 32 / reservatie verplicht

YOU AND ME ... IN WONDERLAND
Samenwerking M HKA-Middelheimmuseum

Duik in een landschap vol goden en helden, kijk en beleef mee hoe ze tot leven komen, bewegen en spreken, net als in een film. Samen toveren we de beelden van het Middelheimmuseum om tot wervelende personages. De volgende dag gaan we aan de slag in het M HKA en brengen we onze personages samen in een magisch decor. We maken een GroenGreen monument voor onze helden en laten ze met elkaar spreken, zodat de hele set tot leven komt. Meenemen: een groen voorwerp, groene gedachten, groen eten,

> 12 juli Middelheimmuseum - 13 juli M HKA
OF 23 augustus Middelheimmuseum - 24 augustus M HKA
> 10:00-16:00
> 32 / reservatie verplicht


3de t.e.m. 6de LEERJAAR
ZOMERATELIER (1 dag)

STEEN KOMT TOT LEVEN
Kunnen stenen tot leven komen, net als mensen, dieren of planten? Of kunnen dingen zomaar verstenen? In dit zomeratelier ga je op avontuur in de wereld van de kunstenaar Jimmie Durham. Je gaat op onderzoek in het museum maar ook daarbuiten. En je gaat kei-hard aan de slag om een supergroot kunstwerk te bouwen met verrassende materialen zoals hout, steen en aarde.

> 5 juli of 30 augustus
> 10:00-16:00
> 16 / reservatie verplicht


MUSEUM BINNENSTEBUITEN
Heb je altijd al willen weten waar kunstwerken bewaard worden, wie er beslist wat er in het museum te zien is of wat er gebeurt met beschadigde kunstwerken? Grijp je kans en werp een uniek blik achter de schermen van het M HKA. We keren het museum binnenstebuiten, van het zonnige dakterras tot het donkere depot, tot het al zijn geheimen prijsgeeft. Daarna gaan we zelf aan de slag om een eigen minitentoonstelling te maken.

> 6 juli of 31 augustus
> 10:00-16:00
> 16 / reservatie verplicht


JIMMIE DURHAM & THOMAS SCHÜTTE XXL ATELIER
Samenwerking M HKA-Middelheimmuseum

s Morgens maken we in het M HKA kennis met het werk van Ji

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar M HKA
Leuvenstraat 32
2000 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 3 juli 2012 tot 31 augustus 2012
Leeftijd 5+
Prijs € 16,0
Organisatie M HKA
Contact info@muhka.be
+32 3 2609999
Links
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Zomerateliers in het M HKA (3de kleuter t.e.m. 6de lager) op UiTmetVlieg.be