U bent hier:

Zomer Kamp 10+: Sweet Pie botenbouw

10 jaar

Cursus of workshop Wetenschap

Wat? Een boeiende 5-daagse in het teken van botenbouw.
We bouwen een echte boot, de Sweet Pie, onder begeleiding van een ervaren bootbouwer.

De Sweet Pie is een houten stitch and glue roeibootje, die, met de nodige modificaties ook gebruikt kan worden als zeilbootje. Het meet ongeveer een 4 tal meter en kan genoeg plaats voorzien voor 8 kinderen plus begeleider.

Heb je altijd al eens een houten boot willen bouwen? Heb je ooit afgevraagd hoe ze vroeger boten bouwden en hoe ze het nu doen? Je ontdekt alles tijdens dit kamp.

In het kamp leren we hoe we een boot uittekenen en dat recht lijkende banken helemaal niet zo recht zijn. Daarna gaan we verder met de, op voorhand ruw uitgesneden houten platen, af te werken en te verbinden met elkaar door middel van de ‘stich and glue’ techniek. Gaatjes boren, nagels inslaan, draadjes vastdraaien én werken met epoxy. Het komt allemaal aan bod. Daarna gaan we kijken naar het interieur van de boot en hoe we stevigheid creëren door middel van glasvezelmatten toe te voegen op het hout. Als laatste schilderen we de boot en gaan we er, mits goede weersomstandigheden, en tochtje mee gaan maken op het strand in de Haan.

*Wanneer het kamp over is, en alle kleine details gefixt, en alles veilig is zijn nodigen we je ook uit om de boot te testen aan de Belgische kust onder toezicht van de Windhaan (de Haan).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Ingegno Maker Space
Antoon Catriestraat 6
9031 Drongen (Gent)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 6 juli 2020 tot 10 juli 2020
Leeftijd 10+
Prijs
Basistarief: 160,00 €
€ 160,0
Reservaties
Organisatie De Creatieve STEM
Trefwoorden botenbouw, stemactiviteit
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Zomer Kamp 10+: Sweet Pie botenbouw op UiTmetVlieg.be