U bent hier:

Zomer(k)uren

Tentoonstelling Geschiedenis

vzw ’t Uilekot is deze zomer het centrum van een bovenlokaal project rond mobiliteit. Wij brengen ode aan de oude trambaan Gent - Geraardsbergen en staan stil (what’s in a word) bij de hedendaagse mobiliteit. vzw ’t Uilekot bewoont de oude tramsite te Herzele en is de levendige spil van dit project. De ganse zomer kan je genieten van tentoonstellingen, muziek en een fietsroute.
In ’t Uilekot bevindt zich het centraal punt van dit project. In de maanden juli, augustus, september en oktober vind je er een zomerterras omgeven door een ecologische bloemen- en kruidentuin. Kinderen (en volwassenen) kunnen zich amuseren met spelletjes en gekke fietsen.

Verwacht je aan 3 tentoonstellingen aan ’t Uilekot die worden opgesteld in kader van het project Zomer(k)uren. De eerste expositie gaat over mobiliteit en werd in samenwerking met vzw Climaxi opgezet. Ze is nu al te bezichtigen aan de vensters van de Tram. Beeldende kunst verborg zich in de tuin: werken van Tilly Jacobs, Jan Oelbrandt, Colette Leger,…

Vanaf augustus zaait het project zich verder uit over de regio. Er is dan een tentoonstelling over de tramlijn zelf. We laten het weekendlicht schijnen op een aantal oude tramrelicten en gebouwen. We werken ook een fietsroute uit, waarbij activiteiten tussen Geraardsbergen en Merelbeke uit de grond rijzen. Vanuit Herzele kan je gemakkelijk vertrekken naar Geraardsbergen of Merelbeke. Wie het fietsen niet in de benen heeft kan zelfs met de trein terug.

Op zondag nodigt Jan Oelbrandt in Herzele zelf een groep of muzikant uit op het terras. De inkom is gratis, het concert gaat door tussen 17u00 en 19u00 (behalve op zondag 05/08 is het om 11u00).

We vergeten daarbij ook de innerlijke mens niet en serveren cocktails en mocktails. Honger? Een Salad in a jar wacht op jou. In augustus maken we er zelfs een culinair festivalletje van met streekproducten uit de omgeving van de tramlijn.

Meer info volgt! Wie wil samenwerken ivm de opmaak van de fietsroute en opname van activiteiten kan contact opnemen via uilekot@skynet.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar 't Uilekot vzw
't Uilekot vzw - Groenlaan 39
9550 Herzele

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 13 juli 2018 tot 14 oktober 2018
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Contact uilekot@skynet.be