U bent hier:

Zebracinema op zaterdag: The Piano

De stomme pianiste Ada McGrath wordt uitgehuwelijkt aan Alisdair Stewart, een kolonisator die de plak zwaait in een Nieuw-Zeelandse kustregio. Wanneer Ada arriveert op het verlaten strand met haar dochter Flora en een artisanale vleugelpiano, wacht niemand haar op. Pas een dag later ontmoet ze haar toekomstige echtgenoot, die buurman Baines en heel wat Maori optrommelt om Ada's inboedel doorheen het woud te verhuizen. Tot groot ongenoegen van Ada weigert Alisdair haar geliefde piano mee te nemen en smeedt ze met Baines een plannetje om het instrument weer in handen te krijgen. Hun geheime overeenkomst wordt steeds complexer en intiemer, en blijft niet zonder consequenties.
Met haar victoriaans drama over de rebellerende Ada veroverde regisseur, scenarist en producer Jane Campion de harten van zowel de critici als het publiek, wat haar in 1993 een Gouden Palm opleverde in Cannes. Tot op de dag van vandaag is ze de enige vrouw die de award in de wacht sleepte. Ook werd 'The Piano' voor 8 Oscars genomineerd en won de film uiteindelijk de Oscar voor beste originele scenario (Jane Campion), beste actrice (Holly Hunter) en beste actrice in een bijrol (Anna Paquin, die toen 11 jaar oud was, wat haar de op één na jongste persoon maakt die ooit met een Oscar naar huis ging).
Na 27 jaar staat The Piano nog steeds als een huis.
Koop uw tickets bij voorkeur online.
Het dragen van een mondmasker is verplicht.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Cultuurcentrum Achterolmen
Van Eycklaan 72
3680 Maaseik

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 17 oktober 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 12+
Prijs
Basistarief: 7,00 €
€ 7,0
Organisatie Cultuurcentrum Achterolmen
Trefwoorden Bevestigd2020