U bent hier:

Zapland

+1 punt 3 jaar

Tentoonstelling Milieu en natuur

In deze semi-permanente tentoonstelling zijn drie thema's, voorhistorische reptielen, insecten en de zee, interactief en educatief uitgewerkt op een gezinsvriendelijke manier. Bezoekers kiezen zelf of ze doorheen de ruimte zappen dan wel voor één thema kiezen.
De wereld van Kina is een wereld in beweging. Omdat de mineralencollectie al te lang in de reserve zit wordt een heel nieuwe opstelling voor deze verzameling voorbereid. Dit betekent dat de collecties over de insecten en de dino’s plaats moesten ruimen.

Ze vonden een nieuw onderkomen in de tentoonstelling “Zapland”.

In die semi-permanente tentoonstelling zijn drie thema’s interactief en educatief uitgewerkt. Bezoekers kiezen zelf of ze doorheen de ruimte zappen of voor één thema kiezen.

Dino’s, wie kent ze niet? En toch heeft geen enkel mens een dino in het echt gezien.Het zijn dieren uit een ver verleden wiens soortgenoten, de reptielen, nu nog altijd bestaan. Hoe ze 65 miljoen jaar geleden uitgestorven zijn weten we nog altijd niet, er zijn veel theorieën over maar zekerheid is er niet. Wat er nog overblijft zijn hun fossielen die ons veel duidelijk maken maar soms voor nog meer vragen zorgen.

De zee, het strand, de zon, het water, de wind. Maar ook veel schelpen en vogels en andere vreemde dingen die je niet altijd direct kan thuisbrengen. De weekdieren die één familie vormen maar die heel sterk van elkaar verschillen of vogels die lijken te weten wat er zich in het zand afspeelt. De zee kan ook heel gemeen uithalen. Aan de wolken kan je zien wat er op til is en de golven vertellen je soms ook veel.

De insecten, we kennen ze wel: muggen, bijen, vliegen, vlinders, vlooien, luizen en we kunnen er nog veel meer opnoemen want er bestaan meer dan een miljoen soorten. Ze hebben allemaal hetzelfde basismodel: kop, borststuk, achterlijf. Maar de variatie op dit basisthema is bijna eindeloos. Insecten bestaan ook al heel lang, de oudste fossielen worden gedateerd op 300 miljoen jaar. Na een bezoek aan de tentoonstelling hebben woorden als facetoog, voelspriet, mimicry en metamorfose geen geheimen meer. Voel je het al jeuken??

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar De wereld van Kina: het Huis
Sint-Pietersplein 14
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Maandag - vrijdag van9:00tot17:00
  • Zondag van14:00tot17:30
Leeftijd 3+
Prijs
- Inwoners Groot-Gent: 1,5 euro- Kinderen tot en met 18 jaar: gratis- Reductietarief voor Gentenaars: op zondagen gratis, jongeren < 25 jaar: 1 euro, >65 jaar: 1 euro- Reductietarief voor niet-Gentenaars: jongeren < 25 jaar: 2 euro, >65 jaar: 2 euro - Gentse scholen gratis, niet-Gentse scholen 1 euro per leerling

€ 3,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 0,6

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie De wereld van Kina: het Huis
Contact kinahuis@stad.gent
+32 9 2447373
Links
Trefwoorden wijk__binnenstad
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Zapland op UiTmetVlieg.be

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS