U bent hier:

Zandsculpturenfestival - Sprookjeswereld

Tentoonstelling Beeldhouwkunst

Houd je klaar voor een reusachtige beeldenreis naar de sprookjeswereld van het Zandsculpturenfestival in Blankenberge, met onder meer de sprookjes van de Gebroeders Grimm, Hans Christian Andersen en Walt Disney, de wonderlijke verhalen van Astrid Lindgren, Charles Dickens en Joanne Rowling, en nog zoveel andere bekende stories uit de tijd van mythes en legendes.
Beleef onsterfelijke magie in een sprookjesachtige en fantastische wereld van zandsculpturen, een onvergetelijk bezoek boordevol verrassing en avontuur voor jong en oud. Ontmoet koningen, prinsen en prinsessen, sta oog in oog met elfen, kabouters, draken en oosterse geesten, en ontdek heksen, feeën en tovenaars en heel wat helden die abnormale dingen overkomen.

Het wordt een niet te missen zomerfestival, want alle magische sprookjes komen aan bod, maar ook alle sagen en fabels, die je opnieuw vertrouwd maken met helden uit vervlogen tijden. Deze zomer kan je weer even vertoeven in die wonderlijke wereld van sprookjes, het Eldorado van fantasie op het Zandsculpturenfestival van Blankenberge.

Het festival wordt gebouwd door circa 40 professionele zandkunstenaars uit alle hoeken van de wereld. Niet minder dan 10.000 ton zand wordt gesculpteerd op een oppervlakte van ruim 4.000 m2, goed voor een bezoek van ruim anderhalf uur. Het festival is officieel het grootste zandsculpturenfestival ter wereld (Guinness Book of Records 2010)!

Welkom in een betoverende sprookjeswereld, de ganse zomer lang in Blankenberge, op wandelafstand van het strand en de Pier!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Kon. Albert-I-laan (tegenover Sea Life)
Koning Albert-I-laan 116
8370 Blankenberge

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 1 juni 2012 tot 30 september 2012
Prijs
Studenten, senioren 60+, mensen met een handicap en begeleiders - €9 | Kinderen van 4 tot 12 jaar - €7 | Kinderen tot 3 jaar: gratis toegang | Het groepstarief geldt vanaf 10 personen en geeft iedereen € 2 korting
€ 11,0
Organisatie Sand & Ice Events
Contact info@sculpturefestival.be
050 200 465
Links
Trefwoorden tentoonstelling, cartag, toetag