U bent hier:

Yves Saint Laurent - visionair

Tentoonstelling Mode

Dankzij het partnership met de Fondation Pierre Bergé – Yves Saint Laurent stelt ING een uitzonderlijke verzameling ontwerpen van Yves Saint Laurent voor. De meeste stukken worden voor het eerst tentoongesteld. Zeker een bezoek waard!
De tentoonstelling Yves Saint Laurent Visionair opent op 30 januari 2013 de deuren in het ING Cultuurcentrum op de Kunstberg in Brussel. Deze exclusieve expositie van ING België zal voor het eerst illustreren hoe de creaties en concepten van Yves Saint Laurent het vrouwelijke modebeeld midden XXste eeuw ingrijpend transformeerden. Ze richt de schijnwerpers op het visionaire genie van deze briljante ontwerper, die als geen ander de verzuchtingen van de moderne vrouw begreep. Dit uitzonderlijke project kwam tot stand in nauwe samenwerking met de Fondation Pierre Bergé ? Yves Saint Laurent. Curator Florence Müller, die eerder de Retrospectieve Yves Saint Laurent voor het Petit Palais in Parijs samenstelde, laat ons kennis maken met een Saint Laurent die in de jaren ?60 en ?70 de vrouw van vandaag neerzet. Aan de hand van een honderdtal stukken - waarvan er meer dan 80 nooit eerder getoond werden ? laat ze ons kennis maken met een man die de plaats van de vrouw in de maatschappij begreep en haar daarin ondersteunde met zijn schitterende creaties. Hij geeft haar een broekpak, een sahara outfit, jumpsuits, wijd vallende matrozenblouses, uniformjasjes én een smoking. Hij onderwerpt de mannelijke garderobe als het ware aan een feministische revolte. Zo zorgt Saint Laurent voor een ware omwenteling zowel binnen de haute couture als binnen de prêt-à-porter en geeft de vrouw een uitzonderlijk sterke, bewuste, feminiene en vooral moderne uitstraling. Hij kleedt de vrijgevochten vrouw die werkt, reist en haar plaats in de veranderende samenleving opeist. Yves Saint Laurent creëerde zijn mode universum voor de nieuwe vrouw bovendien reeds op zeer jonge leeftijd. De papieren modellen en hun garderobe, die hij in zijn tienerjaren ontwierp, zijn een van de bijzondere revelaties in deze tentoonstelling. Ze verlaten speciaal voor de gelegenheid voor het eerst de archieven van de Fondation Pierre Bergé - Yves Saint Laurent.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Cultuurcentrum ING
Koningspl. 6
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 30 januari 2013 tot 12 mei 2013
Prijs
8-3 EUR
€ 8,0
Organisatie Cultuurcentrum ING
Contact 02-547.22.92
Links
Trefwoorden ONT
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.