U bent hier:

Yoga

Cursus of workshop Gezondheid en zorg

Raja Yoga is 1 van de 4 hoofdtakken van wereldwijde Yogabeoefening en staat beschreven in Patanjali’s Yogasutra’s, in de Hatha Yoga Pradipika en in de Bhagavad Gita. Raja Yoga is een samenstelling van praktische oefeningen om de geest tot rust te laten komen. Het gaat om bewustwording en het vermogen de gedachten in banen te leiden. Wie deze vorm van Yoga beoefent, bewandelt de koninklijke weg: raja betekent koning of hoogste.

Raja Yoga is een heel rustige manier van Yoga beoefenen. De houdingen zijn niet gericht op kracht en lenigheid. Ze zijn vooral gericht op aandacht en ademhaling. Dagdagelijks krijgen we zoveel prikkels van buitenaf dat we op den duur het contact met ‘Onszelf‘ verliezen. We komen niet meer tot rust, hebben het gevoel continu iets te ‘moeten’ doen om rustig te blijven, hebben nood aan eetbuien, slapen slecht, weten niet meer welke kant uit te gaan met ons leven,...

Tijdens de yogales word je begeleid om de focus van buiten naar binnen te brengen om zo terug een rustige geest te krijgen. Dit heeft een onmiddellijk voelbaar positief effect op zowel je ademhaling als je hartslag. Uiteraard zijn er nog veel meer positieve effecten. Ik kies er bewust voor om in kleine groepen te werken met maximum 10 personen om zo iedereen ten volle te kunnen begeleiden in zijn of haar proces. Op die manier krijg je voldoende handvaten om zelf aan de slag te gaan en is begeleiding niet langer nodig. Het uiteindelijk doel is, dat ik als Yogadocent overbodig word.

De yogalessen zijn gericht op iedereen, jong en oud! Je hebt totaal geen ervaring of kennis van Yoga nodig. Indien je een lichamelijke beperking hebt, dan kan je nog steeds meedoen. Er zijn altijd aangepaste houdingen voor jou. Het lichaam in een perfecte houding brengen is niet persé Yoga. Yoga gaat erom dat je met volle aandacht aanwezig bent, hier en nu. Enkel dan beoefen je Yoga!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Groepspraktijk Coranima
Merkenstraat 2
3700 Tongeren

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 25 maart 2019 tot 27 mei 2019
Leeftijd 16+
Prijs
Basistarief: 10,00 €; Beurtenkaart: 8,00 €
€ 10,0
Organisatie Groepspraktijk voor integratieve gezondheid Coranima
Contact ellen@coranima.be
0474/88.90.43