U bent hier:

Yin yoga

Cursus of workshop Gezondheid en zorg

Yin yoga is een zachte vorm van yoga om een soepeler lichaam te krijgen, zonder krachtinspanning. Deze yogastijl stimuleert het bindweefsel, de ligamenten en het kraakbeen, belangrijk om een maximale bewegingsvrijheid in gewrichten te behouden. Yin yoga gaat dus verder dan enkel het versoepelen van de spieren zoals bij Yang-yoga. Bij Yin Yoga verloopt alles langzaam en rustig. Door een houding lang vast te houden (3-5 minuten), leer je observeren wat er met je lichaam gebeurt en leer je heel bewust controle los te laten. De meeste houdingen van Yin yoga worden in zittende of liggende positie uitgevoerd. Deze houdingen geven je ruimte voor aandacht, ervaring en gevoel. Je leert je grenzen accepteren en geduldig zijn.
Yin yoga is heerlijk om je lichaam ’s morgens wakker te maken of op het einde van je werkdag mentaal tot rust te komen. Heb je een zittend beroep dan ben je zeker gebaat bij Yin Yoga omdat deze yogastijl de dieper gelegen rugspieren aanpakt en het bekkengebied losmaakt. Je krijgt er ook een mooiere lichaamshouding door.
Het beste effect bekom je door Yin Yoga te doen op een moment dat je spieren nog niet zijn opgewarmd. Dus 's morgensvroeg of als je de hele dag gezeten hebt.
Naast Yin-yoga doe je ook best in dezelfde week nog een yang-yogastijl of een yang-sport, zoals: fitness, zwemmen en hardlopen. Yin én yang vullen zo elkaar perfect aan!
Deze yogavorm is toegankelijk voor elk niveau.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar YOGA studio FIT & CO
Sint- Jorislaan 111
3540 Schulen (Herk-De-Stad)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Dinsdag van18:00tot19:00van21:00tot22:00
  • Donderdag van8:00tot9:00van20:30tot21:30
  • Zaterdag van8:30tot9:30
Leeftijd 18+
Organisatie YOGA STUDIO FIT & CO
Contact 0477799250
Links
Trefwoorden yin, yoga, yinyoga