U bent hier:

Yacon superfood - een nieuwe ondergrondse groente

Cursus of workshop Milieu en natuur

De yacon is een plant die uit het Andes-gebergte komt. Het knolgewas is echter nog vrij onbekend. De yacon behoort tot de composietenfamilie, net als de schorseneer, de aardpeer en de zonnebloem. Hoewel het ook de ludieke namen Boliviaanse zonnewortel of grondappel heeft, zal het knolgewas vooral met de naam yacon in Vlaanderen bekend worden.
De yacon is een heel lekkere plant met gezonde eetbare knollen. Die smaken friszoet en zijn zeer sappig. De knollen van de yacon zijn zeer gezond. Ze zijn uiterst geschikt voor diabetici omdat ze inuline bevatten.
Yacon kan men rauw, warm, gedroogd, ingekookt of gefrituurd eten.
De manier van bereiden bepaalt ook de smaak van het knolgewas. Eet men het rauw, dan ligt de smaak tussen meloen en peer. Gefrituurde yacon heeft een rozijnachtige smaak. Chips van yacon is ook het proberen waard.
Wat is er zo speciaal aan yacon? Waarvoor kan men het gebruiken? En bovendien, hoe teelt men het? Guy De Kinder heeft ervaring met het kweken van yacon, hij is onze gastspreker.
De vermeerdering, vruchtwisseling, bemesting, oogst en bewaring en planttips, het komt allemaal aan bod in deze voordracht.
Ook met uw vragen kunt u er terecht.

Leden van TuinHier Marke hebben gratis toegang, niet-leden betalen € 3.
www.tuinhiermarke.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar OC Marke
Hellestraat 6
8510 Marke

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 23 april 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €; Niet leden Tuinhier: 3,00 €
gratis
Organisatie Tuinhier Marke
Contact tuinhiermarke@telenet.be
056/22.55.41
Links
Trefwoorden yacon, superfood, ondergronds