Giants
20 okt - 25 aug 2024

Giants

Tentoonstelling
Geschikt voor alle leeftijden

Info

GIANTS een reuzenkans om je klein te voelen

Smilodon, Paraceratherium, Megatherium … Ze leefden na de dinosauriërs. Ken jij ze?

66 miljoen jaar geleden veroorzaakte een meteorietinslag het uitsterven van talloze diersoorten: dinosauriërs, plesiosauriërs, mosasauriërs en vele andere. Dit creëerde kansen voor sommige van de kleine dieren die tot dan toe in de schaduw van de grote jongens hadden geleefd! Ze diversifieerden en sommige werden zelfs gigantisch groot.

Met GIANTS kan je terugkeren in de tijd, van het Paleogeen tot het Kwartair. Ontmoet elf spectaculair grote dieren zoals Otodus megalodon, de machtigste haai die ooit heeft bestaan, en Gigantopithecus blacki, de Aziatische aap zo groot als drie orang-oetans.

Bewonder 6 levensgrote 3D-diervoorstellingen en 5 (bijna) complete skeletten, en voer als een paleontoloog je eigen onderzoek uit met behulp van de interactieve elementen en multimediale beelden. Verken het leven van deze reuzen. Wie waren ze? Wat waren de voordelen van hun grote omvang? En waarom zijn ze uitgestorven?

Sindsdien zijn ze vervangen door andere gigantische dieren … maar voor hoe lang nog? Veel huidige reuzen – denk maar aan olifanten, neushoorns en walvissen - staan onder druk …

Voor gezinnen en scholen (vanaf 9 jaar).

Wanneer?

tot en met

Lees meer in een artikel