U bent hier:

Workshop: virtual reality voor beginners

Cursus of workshop Computer en techniek

Rondlopen tussen een kudde olifanten in Afrika, vanop de grootste achtbaan ter wereld de ziel uit je lijf schreeuwen of zwemmen tussen een school haaien. Je kan het allemaal beleven en dat zonder een euro te moeten uitgeven. Gewoon vanuit je luie zetel. Dankzij Virtual Reality. In De Wattenfabriek kan je het beleven tijdens een boeiende workshop op 12 december 2017 om 20u00.
Na een korte inleiding over Virtual Reality neemt lokaal filmmaker Piet Sonck je mee op een digitale reis in 360° met enkele state-of-the-art voorbeelden. Zo leer je meteen de do's & dont's van hoe een verhaal(tje) werkt in 360°, of het nu om een familieaangelegenheid gaat of een eerder informatieve of commerciëlere clip. Tijdens de pauze kan je zelf de beste VR-ervaringen beleven in onze speciaal ingerichte VR-lounge (a.h.v. HTC Vive en Samsung Gear VR toestellen). Daarna nemen we in kleine groepjes eigenhandig de basistechniek van VR/360°video onder de loep met een 360° camera, onder deskundige begeleiding. Ten slotte krijg je nog ruim de tijd om per groepje zelf een one-shot 360°-clip te maken.
Na de workshop worden de deelnemers (maar ook niet-deelnemers) uitgedaagd om zelf een kort filmpje in 360° video te maken. De filmpjes worden beoordeeld door een jury en de winnende inzendingen worden uitgenodigd op een galavoorstelling en een zgn. "VR Oscar-uitreiking". De winnaars ontvangen een waardevolle prijs. De filmpjes worden nadien op YouTube 360 gepubliceerd, zodat ook vrienden en familie het kunnen bekijken.

De workshop is bedoeld voor jongeren vanaf 13 jaar en volwassenen.

Prijs: 15 euro

Inschrijven verplicht (max 15 deelnemers).

Meer info en inschrijven: De Wattenfabriek – bibliotheek (Solleveld 35) – 053-73 74 44 – bibliotheek@herzele.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar De Wattenfabriek
De Wattenfabriek - Solleveld 35
9550 Herzele

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 12 december 2017
Leeftijd 13+
Prijs
Basistarief: 15,00 €
€ 15,0
Contact bibliotheek@herzele.be