U bent hier:

Workshop: Onderdompeling in de boeiende wereld van het manuele boekbinden - Elise Vermeulen - Geannuleerd

Lessenreeks Erfgoed

Deze workshop wordt verzet naar seizoen '21-'22
Tijdens deze workshop word je ondergedompeld in de boeiende wereld van de boekbinder. Boekbinden is een ambacht die zeer veel kennis, vaardigheid en nauwkeurigheid vereist, maar waarin je ook zeer creatief kan zijn.
Als boekbinder maak je je eigen uitgave uniek en waardevol. De keuze aan bindingen en bekleding zijn onuitputtelijk, maar refereren steeds naar de inhoud, waarde en gebruik van het boek.
Tijdens deze initiatie zal je enkele basisvaardigheden uitproberen en ga je met een één-katerne binding en een gebrocheerd boekje met zachte kaft naar huis. Je krijgt info over het bekleden van een harde kaft.
Elise Vermeulen is een gepassioneerd manueel boekbindster en fotografe die het boekbinden ziet als het binden van eigen of andermans herinneringen in een uniek boek. Momenteel specialiseert zij zich in klassieke kunstboekbindingen.

Info

Links
Waar Artiestenfoyer Roxy
Stationsstraat 27
9140 Temse

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 2 maart 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 20,00 €
€ 20,0
Organisatie Gemeentelijk Cultuurcentrum Temse
Contact 03 710 12 72
Trefwoorden erfgoed, ambachtelijk boekbinden, ambacht