U bent hier:

Workshop Hormoonbalans

Cursus of workshop Gezondheid en zorg

Meer energie, minder kwaaltjes en makkelijker een gezond gewicht bereiken? Leer hoe je met gezonde voeding, training en stressbeperking een goede hormoonbalans kan ondersteunen.
Wil jij leren wat je zelf kan doen met levensstijl voor een goede hormoonbalans? Heb je al een aantal “diëten” uitgeprobeerd zonder het gewenste resultaat? Voel je je niet lekker in je vel en wil je graag meer energie? Dan is de Hormoonfactor aanpak iets voor jou!

Trainer Hormoonfactor Leen Pairon legt je uit wat de Hormoonfactor aanpak inhoudt en hoe je met voeding (maar ook training en stressbeperking) je hormoonbalans kan verbeteren. Ze geeft ook praktische tips mee waar je meteen mee aan de slag kan. Tijdens deze workshop gaan we dieper in op wat in de infosessie Hormoonfactor aan bod komt (maar voorkennis is niet vereist). Na een inleiding in de Hormoonfactor aanpak, vertalen we dit naar concrete voedingsadviezen en je krijgt nog tips en tricks mee om dat in je dagelijkse leven te gaan toepassen. Je leert ook meer over waarop je kan letten als je inkopen doet, hoe je hormoonverstorende stoffen kan vermijden en welke superfoods een gunstige invloed hebben op je hormoonbalans.

Daarna gaan we dieper in op enkele veelvoorkomende hormonale klachten zoals schildklierproblemen, verzwakte of uitgeputte bijnieren, insulineresistentie en oestrogeendominantie en leer je wat je zelf kan doen om deze klachten aan te pakken of te voorkomen.

Daarna gaan we dieper in op enkele veelvoorkomende hormonale klachten zoals schildklierproblemen, verzwakte of uitgeputte bijnieren, insulineresistentie en oestrogeendominantie en leer je wat je zelf kan doen om deze klachten aan te pakken of te voorkomen.

Onderwerpen die aan bod komen:
- Wat is de link tussen voeding en hormoonbalans?
- Wat is het verschil tussen de meeste (crash)diëten en de Hormoonfactor aanpak?
- Welke voedingsstoffen zijn goed voor een gezonde hormoonbalans?
- Welk effect hebben groenten op mijn hormoonbalans? En welke groenten zijn echte superfoods?
- Hoe kan je hormoonverstorende stoffen vermijden?
- Waarop moet ik letten als ik inkopen doe in de supermarkt?
- Welke rol speelt training en beweging in hormonale klachten?
- Wat doet stress met je hormonen?
- Wat zijn de symptomen (en oorzaken) van schildklierproblemen, uitgeputte bijnieren, insulineresistentie en oestrogeendominantie?
- Wat kan ik zelf doen om klachten te verminderen of voorkomen
- En nog veel meer...

Er is tijdens de workshop ruimte genoeg voor interactie en vragen. Je krijg na afloop ook nog recepten mee naar huis!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Hemelbrug
Mathias Geysenstraat 157
3582 Koersel (Beringen)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 22 maart 2018
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 30,00 €
€ 30,0
Reservaties
Organisatie How about healthy
Links
Trefwoorden gezonde voeding, hormonen, hormoonstelsel