U bent hier:

Workshop ecologisch design met mycelium (zwamvlok)

Cursus of workshop Design

Tickets: https://www.eventbrite.be/e/wawwa-n2-workshop-ontwerpen-met-mycelium-tickets-61297130367
🍄 Mycelium of zwamvlok is het netwerk van alle draden van een schimmel. 'Mushroom material', of materiaal op basis van zwammen, is één van de meest veelbelovende nieuwe biomaterialen én ook geschikt voor design. Het is onder andere erg licht, sterk en volledig biodegradeerbaar. Bovendien wordt dit materiaal gegroeid op basis van verspilde grondstoffen.

🍄 Deze techniek wordt reeds toegepast voor het produceren van isolatie- en verpakkingsmateriaal. Hobbyisten, biologen en ontwerpers ontwikkelden ook stoelen, lampenkappen, tegels en zelfs schoenen.

🍄 De workshop op 25 mei is een inleiding tot het zelf groeien van biomaterialen met behulp van zwammen. Je leert onder andere enkele labotechnieken, recepten en hoe je nadien thuis verder met het materiaal aan de slag kan.

🍄 Tijdens de workshop zullen we gebruikmaken van mallen om het materiaal vorm te geven. Er zijn mallen beschikbaar en we hopen dat deelnemers ook hun eigen mal voor een object naar keuze meebrengen.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Workhop door Niek D'Hondt van Glimps

Glimps is een design- en strategiebureau in biofabricage en deelt kennis in het domein van de biomaterialen. Ze traint ontwerpers in het gebruik van biomaterialen en natuurlijke processen.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
ZET OOK IN JE AGENDA:

👉 van 12 juni tot 15 juni kan je verder werken aan je mycelium-ontwerpen
👉 Op 15 juni toonmoment in De Tank (gratis)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar De Tank
Burg 4
8000 Brugge

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 25 mei 2019
Leeftijd 14+
Prijs
Basistarief: 6,44 €; Leden van De Tank: 0,00 €
€ 6,44
Reservaties
Organisatie Het Entrepot
Trefwoorden design, workshop, brugge, ontwerp, eco, BewustUiT