U bent hier:

Workshop cyanotypie of blauwdruk

Deze eendaagse workshop zal de deelnemers introduceren in het creëren van fotografische afbeeldingen op een van de oudste manieren. Cyanotypie is een drukprocess waarme men een donkerblauwe fotografische afdruk verkrijgt. Het proces gebruikt relatief onschuldige chemicaliën wat het toegankelijk maakt voor mensen met weinig ervaring met fotografische processen. Deze intensieve workshop zal u een goede basiskennis geven voor het maken van blauwdrukken van uw eigen werk alsook de kans om de experimenteren met verschillende soorten papier.
Inhoud
De workshop behandeld kort de geschiedenis van het process, een introductie tot de nodige chemicalien en materialen, hoe de chemicalien kunnen gemixt worden, welke soorten papier te gebruiken en de verschillende soorten UV-lichtbronnen. Verder worden de verschillende methoden van de behandeling van papier, contrast en helderheids controle en het omkleuren met alledaagse grondstoffen zoals thee en koffie toegelicht.
Het is altijd leuker om met je eigen afbeeldingen te werken. De deelnemers worden dan ook uitgenodigd om hun eigen afbeeldingen ter beschikking te stellen voor de workshop. Wij zullen dan op voorhand negatieven maken (de afbeeldingen afdrukken op een transparant medium) zodat ze gebruikt kunnen worden tijdens de workshop.
Stuur hiervoor 2 digitale abeeldingen naar keuze (of een weblink ernaar) naar artchapel.studio@gmail.com.
Ervaring
Deze workshop is toegankelijk voor volwassenen van alle ervaringsniveaus. Geen voorgaande kennis van fotografische druktechnieken of doka processen is nodig. We starten van een digitale afbeeldingen dus zelfs als je een compact-camera of smart phone gebruikt om je foto's te maken, kan deze workshop een leuke manier zijn om meer met je afbeeldingen aan te vangen.

Praktisch
Alle materialen zijn in de prijs inbegrepen. Gedrukte notas die toelichten hoe je zelf verder aan de slag kan met afdrukken alsook een kleine starter kit om thuis een aanal afdrukken te maken zijn eveneens inbegrepen in de prijs.

Prijs: 60 euro (gelieve het verschuldigd bedrag op onze bankrekening te storten bij inschrijving)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Drongen
Drongen
9031 Drongen (Gent)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 19 september 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 60,00 €
€ 60,0
Reservaties
Organisatie artchapel
Contact artchapel.studio@gmail.com
Trefwoorden BREEDBEELD, Fotografie, Ambacht, Creatief, blauwdruk