U bent hier:

Woordstorm

Festival Literatuur

Het Woordstorm poëziefestival is een heerlijk artistiek feest met zowel grote literaire namen als nog minder bekend maar veelbelovend talent. De volledige line-up van het festivalprogramma vind je vanaf september online.

Hind Eljadid (°1993), woordkunstenaar uit Antwerpen en oprichter van ZonderWolk, is curator van Woordstorm ’21. Haar werk wordt gekenmerkt door maatschappijkritiek en bewustwording. Als kunstenaar vindt ze het belangrijk om met een sterke boodschap naar buiten te komen en mensen aan te zetten tot nadenken. Het is haar missie om sociale problematieken in beeld te brengen en stemmen van mensen in maatschappelijk precaire posities te laten horen. Eljadid won de Van Dale SPOKEN award (2017) voor haar performatieve dichtkunst. Voor haar sociaal-artistieke initiatieven won ze de Bill Award Ultima (2018) en de Emancipatieprijs voor Cultuur (2019). 

ZonderWolk is een sociaal-artistiek platform waarmee ze niet enkel haar eigen visie uitdraagt, maar ook een netwerk en veilige haven aanbiedt aan beginnende woordkunstenaars. Zo kunnen zij hun talenten en kunst verder ontwikkelen.

 

pers

“Ik vind dat ik als performer de verantwoordelijkheid heb om dingen mee te geven aan de gemeenschap. Het publiek mag daarmee doen wat het wil, dat is hun keuze. Maar ik wil wel iets meegeven dat ertoe doet. In mijn teksten wil ik mensen choqueren, ze een spiegel voorhouden, ze bewust maken. Dat is echt nodig.” - interview in De Morgen 

Info

Links
Waar CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10
1930 Zaventem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 12,00 €
€ 12,0
Reservaties
Organisatie CC De Factorij
Trefwoorden poëzie, jongeren, Woord , Performance , jongerentip

BILL.be selecteert voor 16- tot 26-jarigen wat ze niet mogen missen. Tips, video's en wedstrijden!

De museumpas, iets voor jou?

Met een museumpas bezoek je meer dan 150 Belgische musea zo vaak je wil.

Koop een museumpas