U bent hier:

Woonwinkel+

'Woningaanpassingen voor ouderen en mensen met een beperking'

Elke tweede dinsdag van de maand van 10 tot 12 uur.

Word je wat ouder of heb je een beperking en dringen aanpassingen in je woning zich op? Dan maakt Woonwinkel+ je wegwijs in de wirwar van regels, premies en diensten waarmee je te maken krijgt.

Een traplift, bredere deuropeningen, een inloopdouche,… maken het leven soms heel wat eenvoudiger voor ouderen of mensen met een beperking. Voor sommige woningaanpassingen ontvang je een premie, moet je een stedenbouwkundige vergunning aanvragen of een architect raadplegen. Om te weten wat je verplichtingen zijn en op welke premies je beroep kan doen, hebben het OCMW en het gemeentebestuur Woonwinkel+ opgericht.

Luisteren naar je vraag
In Woonwinkel+ luisteren enkele deskundige vrijwilligers uit de seniorenraad naar je vraag. Samen met jou bekijken ze wat de meest geschikte oplossing is. Ze informeren je over de vergunningen die je moet aanvragen en bij welke diensten je hiervoor terecht kan. Ze vertellen je ook welke premies er bestaan en hoe je deze aanvraagt. Bedoeling is dat je met die informatie nadien heel doelgericht zelf aan de slag gaat.

Samenwerking met andere diensten
Woonwinkel+ werkt nauw samen met de gemeentelijke dienst voor ruimtelijke ordening en stedenbouwkundige vergunningen. Ook de Molse Bouwmaatschappij en het Kempens woonplatform ondersteunen dit initiatief. De samenwerking zorgt voor een gerichte doorverwijzing en bundelt alle informatie op één plaats.

Dit is een initiatief van de werkgroep wonen voor ouderen van de gemeentelijke seniorenraad.

Meer info: dienst welzijn, 014 33 16 89, dienstseniorenplus@gemeentemol.be

Info

Waar Lokaal dienstencentrum in Ten Hove
Jakob Smitslaan 28
2400 Mol
Wanneer
  • tot
  • tot
  • tot
  • tot
Prijs gratis
Organisatie Dienst seniorenplus
Contact dienstseniorenplus@gemeentemol.be
014 33 16 00
Links