U bent hier:

WOOD VS WOOD // CLARINET MEETS MARIMBA

Concert Klassieke muziek

Heb je ooit al klarinet en marimba in duo gehoord? Deze combinatie is niet alledaags, maar toch geeft ze een verrassende en warme klankkleur, met muziek die ritmisch, maar ook erg zangerig kan zijn. Een avontuurlijk en veelzijdig klassiek concert op locatie!
Deze voorstelling wordt geannuleerd of verplaatst. Tickethouders worden zo snel mogelijk persoonlijk gecontacteerd. Bedankt om ons even de tijd te geven om de administratieve opvolging van onze activiteiten te reorganiseren.

Een duo met klarinet en marimba is niet alledaags. Toch geeft deze combinatie een verrassende en warme klankkleur, met muziek die ritmisch, maar ook erg zangerig kan zijn. Roeland Hendrikx en Chin-Cheng Lin brengen je een gevarieerd programma met origineel werk voor deze bezetting en enkele arrangementen. Een avontuurlijk en veelzijdig programma op locatie!

Over Dr. Chin-Cheng Lin
Het muzikale avontuur van Chin-Cheng Lin begint op 6-jarige leeftijd als organist en op 8-jarige leeftijd leert hij viool spelen. Een jaar later wordt Lin lid van het symfonisch orkest van zijn lagere school en op 11-jarige leeftijd stoot hij door naar de positie van eerste viool. In tussentijd speelt hij ook nog saxofoon en begint hij kort daarna aan zijn klassieke pianovorming.
Wanneer hij 15 is, maakt Lin zijn debuut als dirigent en componeert hij talloze arrangementen voor muzikale gezelschappen. Lin zet zijn studies viool, piano en percussie verder en wordt op 16-jarige leeftijd als student toegelaten aan de Australian National University in Canberra en aan het Queensland Conservatorium in Brisbane.

Op 19-jarige leeftijd wint Lin talloze prestigieuze prijzen waaronder de International Marimba Competition Belgium, de International Contemporary Music Competition, het European Soloist Championship, de USO Concerto Competition, de Australian Percussion Eisteddfods en de Classical Marimba League International Composition Competition. Lin wordt aangesteld als assistent professor marimba aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen (België) wanneer hij 23 is.

In 2018 debuteert Lin in New York met een recital in de prestigieuze concertzaal Carnegie Hall. Tijdens het daaropvolgende concertseizoen lanceert Lin zijn Japan Tour in samenwerking met de J. F. Oberlin University, geeft hij zijn debuutconcert in de Recital Hall van Tokyo Opera City, en behaalt hij de graad van doctor in de kunsten aan de Universiteit Antwerpen. Lin is ook de artistieke directeur van de Chin-Cheng Lin Muziek Zomerstage in Taiyuan, China.

Als componist heeft Lin meer dan 50 werken gecomponeerd die allemaal internationaal worden vertolkt. Zijn muziek maakt deel uit van het standaardrepertoire van vele internationale competities. Sinds kort werkt Lin samen met een aantal Taiwanese orkesten zoals Taipei Chinese Orchestra, National Taiwan Symphony Orchestra, Taipei Philharmonic Winds en de Ju Percussion Group.

Info

Links
Waar Kleine zaal Springveer
Brusselsesteenweg 77b
1652 Alsemberg
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 29 november 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: € 15,00; Abonneekorting 19-20: € 13,00; Jongeren -21 : € 10,00; Lerarenkaart: € 13,00
€ 15,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie CC de Meent
Trefwoorden uitinmijnregio, klassiek, podium, BUURTabonnement, bevestigd2020