Wohltemperirte Clavier II: Elina Albach - Live in Concertgebouw Brugge

Opgestapt én opgesloten! Toen Bach in 1717 zijn contract in Weimar probeerde te ontvluchten, haalde hij zich de woede van de hertog op de hals. Prompt ging hij voor zijn onbeleefde gedrag een maand de cel in, waar hij met slechts pen, papier en zijn gedachten als gezelschap een ambitieus plan bedacht: een cyclus preludes en fuga’s in alle 24 toonsoorten.
In de preludes kreeg fantasie de vrije loop, in de fuga's was die rol voorbehouden voor mathematische hoogstandjes. Rond 1740 herhaalde Bach de truc, opnieuw met een mix van
gloednieuw en bestaand materiaal. Samen zouden de twee Wohltemperirte Clavier-bundels de muziekgeschiedenis voor altijd veranderen.

Tijdens Bach Academie Brugge 2021 klinkt Bachs monumentale sleutelwerk integraal, gespeeld door vier toptalenten op toetsen. De Duitse klavecinisten Elina Albach neemt de tweede helft van Boek 1 voor haar rekening. Ze was eerder al in Brugge te horen met haar Duitse ensemble Continuum, en keert nu als solist terug naar Brugge. Of ze nu oude of nieuwe muziek speelt – en voor iemand die opgroeide met barokmuziek heeft ze véél nieuwe muziek op haar repertoire – Albach zoekt altijd naar verdieping en vernieuwing.

Dit event wordt uitgezonden op Podium 19, een nieuw en gratis cultuurkanaal. Je kan op Podium 19 terecht voor virtuele voorstellingen, optredens en concerten uit de Vlaamse cultuurhuizen. Podium 19 is te zien op kanaal 19 van Proximus Pickx (kanaal 269 vanuit Brussel of Wallonië), kanaal 99 van Telenet TV, kanaal 20 van Orange TV en uitgesteld via VRT NU. Meer info op www.podium19.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wohltemperirte Clavier II: Elina Albach - Live in Concertgebouw Brugge

Over dit event

Wanneer?

tot

Waar kijken?