U bent hier:

Winterwonderkasteel

3 jaar

Dit jaar brengt Winterwonderkasteel ons terug naar de tijd van Filips van de Elzas, bezieler van het Gravensteen. Het is kerstmis 1183. De Engelse koning Henry II is samen met zijn familie neergestreken in Gent om aan te kondigen wie zijn troonopvolger wordt. Binnen de kasteelmuren is er de warmte van de knetterende haardvuren, het licht van de vele kaarsen die voor het kerstfeest van dit belangrijke bezoek zijn aangestoken en het geluid van feestende mensen en muziek. Hier en daar horen we een valse noot. Is er iets te merken van de machtsspelletjes die Henry II en zijn drie zonen spelen?
Dankzij innovatieve projecties en verbluffende videomapping ben je toeschouwer van dit schouwspel en ontdek je de spannende ontknoping van de avond . Op vrijdag - en zaterdagavond en tijdens de kerstvakantie is het Winterwonderkasteel uitzonderlijk open tot 22.00 uur!

Het Verhalen- en Spekkenfestival, de aperitiefconcerten en de hartverwarmende winterbar, versterken de familiale gezelligheid waar iedereen in deze donkere dagen zo graag van geniet.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Gravensteen
Sint-Veerleplein 11
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Leeftijd 3+
Contact historischehuizen@gent.be
+32 9 2668500
Links
Trefwoorden Winter in Gent
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Winterwonderkasteel op UiTmetVlieg.be