U bent hier:

Winteravond 4: Marnix Peeters & Jana Wuyts | Zo donker buiten - De zomer van 1939

Lezing of congres Literatuur

Elke derde donderdag van de koude wintermaanden organiseert de bib van Moerbeke een lezing. De laatste Winteravond van dit seizoen is een 'special': twee titels, twee sprekers. Deze Winteravond zien we immers alles dubbel en bestaat de lezing uit twee delen, elk gebaseerd op een boek.
Marnix Peeters vertelt in het eerste deel van de avond over zijn werk en zijn recentste roman 'Zo donker buiten'. Het is de reconstructie van zijn moeders leven, haar laatste maanden en haar overlijden. Dit boek is heel eerlijk, onverbloemd en teder geschreven met veel gevoel en liefde.
Geïnspireerd door een oude Guide Michelin België-Luxemburg, nemen Jana Wuyts en Marnix Peeters je in het tweede deel van de lezing mee naar de zomer van 1939. Ze schetsen tijdens deze tijdreis het leven in de Belgische steden in de laatste maanden van het interbellum. Het is een verhaal van contrasten en onverzettelijkheden, van vooruitgang en verval, van apathie en moed. Het is ook, helaas, een verhaal van onwetendheid: er hing gedonder in de lucht, maar niemand kon toen beseffen welke verschrikkingen er om de hoek wachtten.
Marnix Peeters is auteur en columnist, zijn vrouw Jana is (reis)journalist en PR & Sociale Media Expert.

De toegangsprijs voor de lezing bedraagt 5 Euro. Reserveren is noodzakelijk: dit kan aan de balie in de bib, via bib@moerbeke.be of 09/346.79.50. Meer info in de bib van Moerbeke.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Bibliotheek Moerbeke
Statiestraat 4
9180 Moerbeke-Waas

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 5,00 €
€ 5,0
Reservaties
Organisatie Bibliotheek Moerbeke

De museumpas, iets voor jou?

Met een museumpas bezoek je meer dan 150 Belgische musea zo vaak je wil.

Koop een museumpas