U bent hier:

Winteravond 2: Olivier Pintelon | De strijd om tijd

Lezing of congres Literatuur

Elke derde donderdag van de koude wintermaanden organiseert de bib van Moerbeke een lezing. Op donderdag 19 december geeft Olivier Pintelon de lezing naar zijn gelijknamig boek 'De strijd om tijd'.
Vroeger was tijd schaars, vandaag is het een wurggreep. Van ploetermoeders tot bumpervaders: voor steeds meer mensen is ‘druk, druk, druk’ het nieuwe normaal.
Tijdens deze lezing houdt Olivier Pintelon onze werkweek tegen het licht. Is deze nog op maat van tweeverdieners en alleenstaande ouders? Want dat een dag maar vierentwintig uur en een week maar zeven dagen telt, daar valt weinig aan te doen. Maar is het een natuurwet dat het spitsuur van ons leven bestaat uit rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan?
Pintelon sprokkelde verhalen, dook in oude geschriften en wierp een blik over de landsgrenzen. Waarom experimenteert men in pakweg Zweden met de 30 urenweek terwijl dat idee hier taboe lijkt? Een inspirerend verhaal over hoe mannen en vrouwen morgen werk, zorg, engagement en me-time kunnen combineren.

De toegangsprijs voor de lezing bedraagt 5 Euro. Reserveren is noodzakelijk: dit kan aan de balie in de bib, via bib@moerbeke.be of 09/346.79.50. Meer info in de bib van Moerbeke.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Bibliotheek Moerbeke
Statiestraat 4
9180 Moerbeke-Waas

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 5,00 €
€ 5,0
Reservaties
Organisatie Bibliotheek Moerbeke

De museumpas, iets voor jou?

Met een museumpas bezoek je meer dan 150 Belgische musea zo vaak je wil.

Koop een museumpas