U bent hier:

Wijkbeurs Brugse Poort - Rooigem

Op zaterdag 23 september 2017 organiseert de Stad Gent een Wijkbeurs in de wijk Brugse Poort - Rooigem, in aanwezigheid van het college van burgemeester en schepenen. De Wijkbeurs is een grote infomarkt waar mensen hun wijk beter kunnen leren kennen, de Stad Gent haar beleid toelicht en lokale partners, organisaties en verenigingen hun werking en initiatieven voorstellen.
Na eerdere succesvolle edities in diverse andere Gentse wijken is de wijk Brugse Poort - Rooigem aan de beurt. De Wijkbeurs is opgebouwd rond thema’s, zoals mobiliteit, klimaat, wonen, veiligheid, enzovoort. Het stadsbestuur geeft er informatie en toelichting bij zijn realisaties, beleid en plannen en dat zowel wijkspecifiek als stadsbreed.

Ontmoeting tussen burger en bestuur

Aanvullend daarbij stellen allerhande wijkpartners, bewonersgroepen, organisaties en verenigingen er hun werking en initiatieven voor. Zo wordt de Wijkbeurs een kans tot ontmoeting tussen de burger en het bestuur en komt de bezoeker te weten wat de Stad Gent de wijk te bieden heeft - én andersom.

De Wijkbeurs wil de mensen ook een beter beeld bieden van de wijk waarin ze wonen of werken. Dat gebeurt aan de hand van interessante data en via een dynamische kaart van de wijk. Dat is een online kaart waarop per thema de voorzieningen zichtbaar kunnen gemaakt worden.

Praktisch
- De wijkbeurs Brugse Poort - Rooigem vindt plaats op zaterdag 23 september van 14 tot 17 uur in de WATT-Factory, Drongensesteenweg 41.
- Met een speciaal aanbod voor kinderen en jongeren: een speeldorp, een pannakooi en een kapsalon door vzw Jong en een circusinitiatie door de Circusplaneet.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Watt Factory
Drongensesteenweg 41
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 23 september 2017