U bent hier:

Wie is bang

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

In 'Wie is bang' maakt een ouder wordend acteurskoppel de balans op van de liefde voor elkaar en voor het vak.

Terend op hun bekendheid wilden ze een paar seizoenen goed geld verdienen met Albee’s populaire repertoirestuk. Tot ze na een tijd door het hedendaagse circuit vergeten worden. Al hun werk flopt. Alleen deze scheldklassieker rond een drankzuchtig koppel intellectuelen blijft volle zalen trekken. Avond na avond zijn ze veroordeeld om tegenover elkaar te staan in dezelfde rol.

 

Het enige wat wel verandert, zijn hun tegenspelers. Twee jongere acteurs houden het telkens even vol om daarna, net als hun voorgangers, met ruzie te verkassen. Er gaapt een kloof tussen generaties en geslachten, en een afgrond tussen voorliefde voor klassiekers en drang naar hedendaagsheid. Zijn klassiekers nodig of wereldvreemd? Is ons theater als kunstvorm wel universeel? En is toneelspelen in tijden van Netflix nog wel relevant?

 

 

Trailer Wie is bang - Koen De Sutter en Tom Lanoye from NTGent on Vimeo.

 

Tom Lanoye schrijft ruim vijftien jaar na Mamma Medea opnieuw een schitterend stuk voor theaterkoppel Els Dottermans en Han Kerckhoffs, waarin hij de diversiteit binnen de theaterwereld bevraagt.

Info

Waar cultuurcentrum De Grote Post Oostende
Hendrik Serruyslaan 18A
8400 Oostende

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 6 december 2019
Reservaties Bestel tickets
Organisatie cultuurcentrum De Grote Post Oostende
Contact benieuwd@degrotepost.be