U bent hier:

Wetenschapscafé: Ne grote met ketchup! De familie van de nachtschade

De familie van de Nachtschaden heeft niet meteen de meest gezonde reputatie. De Europese soorten staan bekend als heksenkruid, en zijn giftig als de nacht. Vandaar ook de naam. Veel gewilder zijn de gewassen die de Spaanse kolonisten hebben meegebracht uit Zuid-Amerika: de aardappel, de tomaat en de paprika. Om van de tabaksplant nog maar te zwijgen.
Sinds die beroemde reis van Colombus hebben die gewassen een belangrijke plaats ingenomen in onze cultuur. Frieten met ketchup, pizza margherita en een scheut tabasco in de Bloody Mary. Deze lezing geeft een originele, historische kijk op de Nachtschaden, in goede en kwade dagen.

Geert Potters


Dr. Geert Potters (° 1976) werkt als onderzoeker en docent op de Hogere Zeevaartschool in Antwerpen. Oorspronkelijk werd hij echter niet opgeleid als maritieme wetenschapper, maar als plantenfysioloog. Hij verdedigde een doctoraatsthesis over antioxidanten en plantengroei en onderzocht vervolgens het gebruik van bamboe in een duurzame groene economie. Als trotse inwoner van Europa's op een na grootste haven vond hij echter zijn weg naar het maritieme onderwijs, en hielp hij daar in 2006 om onderzoek rond corrosie in schepen op te zetten. Hij is (co-)auteur van een veertigtal wetenschappelijke publicaties.

Daarnaast zet hij zijn pen in voor het populariseren van wetenschappelijke kennis. Als lid van de Raad van Bestuur van Bio-MENS vzw schreef hij een behoorlijk aantal dossiers rond allerlei thema's, vult hij onze blog met korte en minder korte teksten, en hield er zelfs een boek aan over (Hart van de Materie). Sinds kort werkt hij samen met Marjolein aan de podcast Elementair.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Plantentuin ' De Kleine Boerderij' Merksplas
Ossenweg 1
2330 Merksplas

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 12,50 €; voor de drie avonden: 25,00 €
€ 12,5
Organisatie Plantentuin ' De Kleine Boerderij' Merksplas vzw