U bent hier:

Werkplekken van schrijvers en illustratoren

+1 punt

Dit najaar hebben alle BibArt bibliotheken tentoonstellingen rond jeugdboeken op bezoek. In onze bibliotheek vind je een reizende tentoonstelling van Villa Verbeelding: WERKPLEKKEN.
Heb je je wel eens afgevraagd hoe een illustrator tot een tekening komt? Of hoe de werkplek van een schrijver eruitziet? Op hun werktafel vind je naast bijzondere schetsboeken ook allerlei kleine inspirerende voorwerpen, papiertjes met losse ideeën en aantekeningen, schrijf- en tekenmateriaal, foto’s...

De tentoonstelling geeft je een idee van de werkplekken van Sabien Clement, Gerda Dendooven, Pieter Gaudesaboos, Ingrid Godon, Bart Moeyaert, Thé Tjong-Khing, Judith Vanistendael en Kaatje Vermeire.
Blader maar eens in hun schetsboeken en geniet van de bijzondere portretten die fotografe Eveliene Deraedt maakte van deze schrijvers en illustratoren. Ga gerust ook zelf aan een werktafel zitten en vertrouw je ideeën toe aan een schetsboek.
Kinderen kunnen de werkplekken verkennen met zoek- en doe-opdrachten.

Deze tentoonstelling is gemaakt door Villa Verbeelding (het vroegere Literair Museum) en kadert in de najaarsprogrammatie van de BibArt bibliotheken (met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen).

Van 30 oktober tot 9 december 2017 tijdens de openingsuren van de bib.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Bibliotheek Ninove
Graanmarkt 12
9400 Ninove

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
Prijs
Basistarief: 0,00 €

gratis

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Bibliotheek Ninove
Contact bib@ninove.be
054 32 40 04
Links
Trefwoorden UiTPAS Regio Aalst, 'tentoonstelling', activteiten ninove, Bib Ninove, #jeugd, #illustratoren

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS