U bent hier:

WERELDWINKEL AARSCHOT - Laat u verrassen tijdens de WEEK VAN DE FAIR TRADE - Draai niet rond de pot - GRATIS CHOCO

WEEK VAN DE FAIR TRADE!
Oxfam-Wereldwinkels pakt uit met een opmerkelijke actie. Op zaterdag 13 oktober 2018, de afsluiter van de Week van de Fair Trade die gepast de naam Wereldwinkeldag draagt, kan je in de Oxfam-Wereldwinkel van Aarschot, Gasthuisstraat 45 een lege chocopot van gelijk welk merkruilen voor een Oxfamexemplaar. Onder de slogan ‘draai niet rond de pot’ vragen de wereldwinkels aan bedrijven en politici om meer aandacht te hebben voor de problemen in de cacaosector.
“Ontbossing, kinderarbeid, extreme armoede … kunnen we nog trots zijn op onze ‘Belgische chocolade? Achter ’s lands favoriete lekkernij gaat een donkere waarheid schuil. En de grote bedrijven en overheden doen niet genoeg om die aan te pakken. Mensenrechten beschermen is hun plicht, het zou geen keuze mogen zijn. En dat willen we net aan onze bestaande en nieuwe klanten meegeven,” zegt Manfred Miseur.
Met deze ruilactie en de bijhorende petitie wordt aan politici gevraagd om hun verantwoordelijkheid op te nemen en te stoppen met rond de pot te draaien als het over het beschermen van de rechten van cacaoboeren en het milieu gaat.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Oxfam-Wereldwinkel Aarschot
Gasthuisstraat 45
3200 Aarschot

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 13 oktober 2018
Organisatie Oxfam Wereldwinkel Aarschot vzw
Contact manfred.miseur@skynet.be