U bent hier:

WERELDSE GEDICHTEN in de STAD

ANTWERPEN is een DROOM van een STAD. Fier op zijn wereldhaven, op zijn diamanten, op Peter Paul Rubens en Fred Bervoets, op Christoffel Plantijn, op Hendrik Conscience, Paul van Ostaijen, Willem Elsschot, Maurice Gilliams, Hugues C. Pernath, Herman de Coninck, Tom Lanoye, Bart Moeyaert en Seckou Ouologuem, op Julien en Matthias Schoenaerts, op Tone Brulin en Mokhallad Rasem, op Nicole Van Goethem en Robbe De Hert, op Jeanne Brabants en Sidi Larbi Cherkaoui, op Suske en Wiske, op zijn burgers uit 178 verschillende culturen en moedertalen van herkomst.
De eerste avond van het INTERCULTUREEL VERTELFESTIVAL van De Verhalenwerf in coStA is een gedichtenavond "WERELDSE GEDICHTEN in de STAD", gehost door de Antwerpse stadsdichter Seckou Ouologuem, die voor ons project "Een DROOM van een STAD" een gelegenheidsgedicht "Ik droom" schreef.

Seckou Ouologhem is in 2020 en 2021 de tiende Antwerpse stadsdichter, de eerste slampoet en de eerste coloured poet in de rij. ’t Stad koos hem “vanwege zijn slimme slampoëzie met aandacht voor stedelijkheid”. Seckou is de ideale gastheer om ons intercultureel festivalweekend te openen met een programma vol wereldstadsgedichten. Die brengt hij samen met zijn gasten: de slam- en citypoets Scale, Maarten Inghels, Esohe Weyden, Jaouad Alloul en Stijn Vranken.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Cultureel Ontmoetingscentrum Sint-Andries (coStA)
Sint-Andriesplaats 24
2000 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 26 september 2020
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
  • Bel naar 03 2608050
Organisatie De Verhalenwerf interculturele vzw
Contact info@verhalenwerf.be
Trefwoorden Poëzie-avond, Een DROOM van een STAD, Stadsdichter Seckou Ouologuem, Intercultureel Vertelfestival 26-27 september, De Verhalenwerf interculturele vzw, Bevestigd2020