U bent hier:

WERELDOORLOG II in OUD-HEVERLEE: Confrontatie met verzet, weggevoerden, collaboratie en repressie

Lezing of congres Geschiedenis

Rik Vanmolkot is cultuurconsultant, gespecialiseerd in de problematiek van de herinnering aan de weggevoerden en de vervolging en opsluiting van burgers tijdens de bezetting.
Hij schetst het verzet en de reacties van de bezetter en van onze overheden op die gebeurtenissen. Bijzondere aandacht gaat naar de kampen van Breendonk en Buchenwald. Wat maakten mensen mee die tijdens de bezetting voor hun overtuiging uitkwamen? Hebben wij in Vlaanderen 75 jaar na het einde van WO II deze gebeurtenissen verwerkt? Hoe gaan we om met die herinnering ?
Wij organiseren deze voordracht in de Roosenberg om de coronamaatregelen op de beste en veilige manier te kunnen toepassen: een grote ruimte, ontsmettingsmiddelen, voldoende afstand tussen personen en bubbels. Wij verwachten van de deelnemers volgens de voorschriften van dat ogenblik:
- Registratie door liefst vooraf in te schrijven via erfgoedmeerdaal@hotmail.com of bellen naar 016 40 13 06
- Mond- en neuskapje opzetten bij binnenkomen en bij verplaatsing in de zaal, handen ontsmetten en op plaats blijven tenzij om naar toilet te gaan, met masker.
Deelname gratis voor leden, niet-leden schrijven voor 21 november € 5 over op rekening van Geschied- en Heemkundige Kring Oud-Heverlee BE04 7340 3038 2631 met vermelding 'Voordracht WO II '

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar GC De Roosenberg
M. Noëstraat 15
3050 Oud-Heverlee

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 0,00 €; Niet-leden: 5,00 €
gratis
Reservaties
Organisatie Geschied- en Heemkundige Kring Oud-Heverlee
Contact 016 40 13 06