U bent hier:

Wereldmuziekschool De Centrale - Wereldmuziek, folkviool & improvisatie

+1 punt

Lessenreeks Folk en wereldmuziek

De cursus wereldmuziek en folkviool is er voor de gevorderde cursist (d.w.z. vlot een eenvoudige melodie kunnen spelen op het gehoor). Absolute beginners kunnen terecht in de beginnerscursus van Shalan Alhamwy (Westerse viool voor beginners).
Alle muziek tussen folk, klassiek, oosters en jazz komt aan bod: Ierse reels, Roemeense hora’s, musettes, polka’s, mazurka’s, bourrées, klaagliederen uit Macedonië… (en zelfs Charlie Parker komt al eens om de hoek piepen).

Met een beperkt aantal cursisten per uur kan er vrij individueel gewerkt worden. Maar ook samenspel is essentieel, want de ‘kick van het concert’ werkt motiverend. Improvisatie is belangrijk!

De Centrale beschikt zelf over een aantal violen die kunnen verhuurd worden.

Cursus AHA (Akkoordenleer, harmonie & arrangement) Mits voldoende belangstelling organiseren we ook dit schooljaar een cursus akkoordenleer, harmonie, en arrangement – kortweg AHA – (met een kleine aanzet tot improvisatie). Leren arrangeren en begeleiden d.m.v. akkoorden, ritmes, tegenstemmen of baslijnen afhankelijk van het instrument.
Voor iedereen die noten kan lezen en meer wil weten over Am, Dm en Fmaj7#11 en deze kennis wil toepassen op zijn eigen instrument. maandag 20:00-21:00

Wouter Vandenabeele is violist, componist en artistiek leider van diverse groepen en projecten. Hij stichtte het ensemble Olla Vogala dat een unieke plaats veroverde in het Belgische wereldmuzieklandschap. Met zijn Chansonsreeks (sans paroles, pour la fin d’un jour & pour le temps qui reste) toonde hij zijn meer ingetogen kant. Als muzikant bij de groepen als Tamala en Liqa‘ staan de ontmoetingen met andere culturen en genres centraal.

Praktisch
(HALF-)GEVORDERD
maandag 18:00

Kostprijs
Instrument & Samenspel (30 lessen)
€150 (standaard)
€135 (uitpas)
€120 (-26j. en werklozen)
€90 (-13j.)
€30 (kansentarief)

Enkel Samenspel
€150 (standaardtarief)
€135 (uitpas)
€120 (-26j. en werklozen)
€90 (-13j.)
€30 (kansentarief)

AHA (10 lessen)
€75 (standaardtarief)
€67,5 (uitpas)
€60 (- 26 j. en werklozen)
€45 (-13 j.)
€15 (kansentarief)

Workshops
€10 per workshop (standaardtarief)
€2 (kansentarief)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar De Centrale
Kraankindersstraat 2
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 150,00 €; met UiTPAS: 135,00 €; -26j. en werklozen: 120,00 €; -13j.: 90,00 €

€ 150,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 30,0

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie De Centrale
Contact decentrale@gent.be
+32 9 2659820

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS