U bent hier:

Wereldfeest 2012

Festival Folk en wereldmuziek

Op zaterdag 2 juni vindt de 24ste editie plaats van het Leuvense Wereldfeest. Op dit kleurrijk en multicultureel evenement kan je ook dit jaar genieten van een heerlijke mix van muziekoptredens, workshops, (kinder)animatie, een informatie- en themamarkt, een wereldkeuken en een wereldmarkt met producten uit diverse continenten.
Het thema: 'Duurzaam duurt het langst'
Elk jaar vestigt het Wereldfeest speciale aandacht op een actueel mondiaal thema. In 2012 luidt het thema van het Wereldfeest 'Duurzaam duurt het langst'.
Ondanks vele mooie voornemens van de voorbije decennia staat het alarm al een tijd op rood en ondervinden de mensen in het Zuiden vandaag reeds de klimaatverandering aan den lijve. Van 20 tot 22 juni, enkele weken na het Wereldfeest, vindt er opnieuw een 'Top van de Aarde' plaats in Rio De Janeiro.
Het Wereldfeest trekt daarom in 2012 eens te meer de kaart van de duurzaamheid. Samen met miljoenen andere bewoners van de planeet roepen we die top van Rio op om nu eindelijk in actie te komen: Rio, act now!
Maar we hoeven niet te wachten op internationale beslissingen. We kunnen hier en nu al kiezen voor duurzaamheid. Dat geldt ook voor het Wereldfeest. De rode draad in de organisatie van het feest is respect: voor het milieu, voor het Zuiden en voor de zwaksten bij ons. Want ook voor ons geldt: duurzaam duurt het langst.

Naar goede gewoonte wordt het Leuvense Wereldfeest georganiseerd door de vzw Wereldfeest Leuven in samenwerking met de stad Leuven en 30CC.
De muziekaffiche van 30CC

30CC zorgt zoals steeds voor een heerlijke muziekaffiche met zowel grote, internationale acts als lokaal talent.

TAFA DIOUF EN TASSOUF BAND
15.00 uur - 15.50 uur

EL JUNTA CADAVERES
17.00 uur - 18.00 uur

CAMPINA ROYAL
19.00 uur - 20.00 uur

TAMIKREST
21.15 uur - 22.45 uur

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Den Bruul
Brouwersstraat /
3000 Leuven

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 2 juni 2012
Prijs gratis
Organisatie 30CC
Links