U bent hier:

Wensendag - Tanabata

De zevende dag van de zevende maand is het in Japan Tanabata, of wensendag. Hierbij wordt het begin van de zomer gevierd.
Doe een wens
Ook in de Japanse Tuin is er op 5 juli Tanabata/Wensendag.
Dit gebeurd op tanzaku, speciale gekleurde papiertjes waarop je een wens of droom kunt schrijven. Met name om succes te wensen voor je schoolresultaten of carrière, maar ook wensen voor de liefde.

Je kunt je wens niet zomaar ergens ophangen, dit moet echt aan een bamboetak zijn. Dit vanwege de symbolische betekenis van bamboe. De lange, rechte stammen van de bamboe lijken namelijk naar de hemel te rijken. Zo kunnen de takken je wens overbrengen naar de goden, en zo je wens in vervulling laten gaan.

Je kan in de Tuin houten plankjes of gekleurde papierstroken krijgen om je wens op te schrijven. Zelf een vooraf geschreven wens meebrengen kan natuurlijk ook.

Terwijl je door de tuin wandelt is er natuurlijk ook de mogelijkheid om te genieten van Japanse lekkernijen bij de aanwezige kraampjes.

Omwille van de Corona maatregelen opgelegd door de overheid werken we deze dag met 3 tijdsloten:

Van 10u tot 13u
Van 13u tot 15u
Van 15u tot 17u
Bestel uw tickets online via www.japansetuin.be
Gelieve u aan deze tijdsloten te houden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Japanse Tuin
Gouverneur Verwilghensingel 23
3500 Hasselt

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 5 juli 2020
Prijs
Basistarief: 6,00 €; Senioren 65+, groepen van meer dan 15 personen: 4,50 €; Studenten met studentenkaart: 1,00 €; Kinderen tot 12 jaar; UiTpas Hasselt; Klasse Lerarenkaart; cosplay; Riebedebie pas: 0,00 €
€ 6,0
Organisatie Japanse Tuin
Contact japansetuin@hasselt.be
011 23 96 66
Trefwoorden UitpasHasselt, zomergenieten, visitlimburg