U bent hier:

Wekelijkse lessen Yoga (vanuit 2 grote tradities)

Cursus of workshop Gezondheid en zorg

De lessen zijn geschikt voor jong en oud, lenig of stroef, voor wie op zoek is naar een ontspannen, gezond en sterk lichaam en diezelfde kwaliteiten nastreeft in de geest. Je wordt begeleid in lichaamshoudingen, ademtechnieken, relaxatie en meditatie.
Je wordt begeleid vanuit 2 grote tradities:
De beoefening van âsana's volgens de viniyoga traditie. De term Viniyoga komt uit het geschrift “Yoga Rahasya” van Shrî Nâthamuni (900 A.D). Uit deze familie stamt Shrî Krishnâmachârya (leraar van oa. B.K.S. Iyengar, K. Pattabhi Jois and Indra Devi). Zijn zoon, T.K.V. Desikachar, werkte de viniyoga verder uit en verspreidde deze. Relaxatie en meditatie wordt aangeleerd volgens de traditie van de Himâlaya’s onderwezen door Swâmî Râma en Swâmî Veda Bhâratî.

Regelmatige beoefening van yoga brengt:

- Een gezonder en sterker lichaam dat vrij is van spanningen. Yoga is zuiverend en versterkend voor spieren, organen en gewrichten en verlicht pijn, vermoeidheid, slapeloosheid, spijsverterings- en spanningsproblemen.

- Een stabiele geest die meer vanuit rust, helderheid, gelijkmoedigheid en efficiëntie zal gaan handelen. Je vindt een evenwicht tussen inspanning en ontspanning in alle lagen van je Zijn. Dit helpt je in alle activiteiten die je onderneemt; je wordt milder voor jezelf, de ander en gaat bewuster met het Leven om.

- Een hervonden verbinding met datgene wat je in wezen bent. De stilte die je ontdekt op de achtergrond in jezelf leer je verdiepen zodat je ook geleidelijk meer vanuit dit achtergrondbewustzijn zal leven en zal beginnen handelen.

Schema’s kennen een progressieve opbouw; houdingen, relaxatie,- prânâyâma ,-en meditatietechnieken worden geleidelijk aangeleerd en verdiept.

Groepsles beginners:
maandagavond 20u15 -21u45, start 28/01/19 (nog 4 plekken)
woensdagavond 18u20-19u45, start 30/01/19
Eerste les is gratis proefles. INSCHRIJVING VERPLICHT.
Je kiest de proefles in functie van je vaste wekelijkse lesdag. Na inschrijving ontvang je de praktische info voor de proefles.
De avond van de proefles kan je dan finaal inschrijven.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Per-Neser, Gestelstraat 52, 2250 O.l.v. Olen
Gestelstraat 52, 2250 O.l.v. Olen
2250 Olen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 145,00 €
€ 145,0
Reservaties
Organisatie Seva Yoga Kempen
Links