U bent hier:

Wekelijkse dinsdagmarkt tijdelijk op het Heldenplein

Markt, braderie of kermis Economie

Op woensdag 13 mei 2020 besliste de Nationale Veiligheidsraad dat wekelijkse markten terug toegelaten zijn, mits strenge voorzorgsmaatregelen. Zo moet het mogelijk zijn het aantal mensen op de markt te beperken, éénrichtingsverkeer in te stellen voor voetgangers, social distancing,… Die maatregelen maakten het noodzakelijk de aanpak van de dinsdagmarkt in Londerzeel grondig te herzien.
Na een grondige analyse van de diverse scenario’s werd beslist om de wekelijkse dinsdagmarkt tijdelijk naar het Heldenplein te verhuizen. Op dinsdag 26 mei ging de markt daar voor het eerst door. Er worden maximaal 235 personen toegelaten op de markt. Er zijn afzonderlijke toe- en uitgangen en een eenrichtingsverkeersplan voor marktbezoekers werd opgesteld.

Pas als alle kramen op hun plek staan om 8 uur gaan de toegangen tot de markt open. Vroeger komen heeft dus geen zin. De markt moet voorlopig ook beschouwd worden als een plaats om noodzakelijke producten aan te kopen en niet als ontmoetingsplaats. De bezoekers worden gevraagd niet meer tijd te nemen dan noodzakelijk om hun boodschappen te doen en om indien mogelijk individueel te winkelen. Er wordt ook aangeraden zoveel mogelijk met de fiets te komen.

De plaatselijke veiligheidscel heeft op vrijdag 14 augustus ’20 beslist dat de wekelijkse markt op het Heldenplein blijft staan zolang de Federale coronamaatregelen dit vereisen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Parking
Heldenplein Londerzeel
1840 Londerzeel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Open op:

  • Dinsdag van 8:00 tot 12:00
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Organisatie Gemeentebestuur Londerzeel - dienst Lokale Economie
Contact economie@londerzeel.be
Trefwoorden bevestigd2020