U bent hier:

Weiblicher Akt 10 – Liebe Jelinek | Discordia & de Roovers

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Liebe Jelinek is een voorstelling over moeders en dochters, geïnspireerd door leven en werk van Nobelprijswinnaar Elfriede Jelinek. Welk beeld geeft deze provocerende schrijfster ons van de liefde? Jelinek maakt in haar werk vaak gebruik van sprookjes als Doornroosje en Sneeuwwitje, verhalen waarin een problematische moeder-dochter verhouding een belangrijke rol speelt. Nu vraagt Discordia zich af: worden sprookjes door ons gemaakt of worden wij door sprookjes gemaakt?
De drie actrices nemen in een zelfgeschreven sprookje hun eigen moeder-dochter verhouding onder de loep en worden daarbij geholpen door het werk van Marie Louise von Franz, schrijfster van ‘De vrouw in het sprookje’ (1980). In haar taboedoorbrekende analyse van sprookjes laat Von Franz zien dat het in bepaalde situaties juist gezond is om níet van je moeder te houden, en dat je je daar niet schuldig over hoeft te voelen.

Liebe Jelinek is deel 10 in de reeks Weiblicher Akt, voorstellingen gemaakt vanuit het vrouwelijk perspectief over onze beelden en verwachtingen van de liefde. Dit keer speelt ook Sara De Bosschere van de Roovers mee.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Monty Kultuurfaktorij
Montignystraat 3-5
2018 Antwerpen 18

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 1 oktober 2020 tot 2 oktober 2020
Prijs
Basistarief: 16,00 €; +65 / werkzoekenden / andervalide: 12,00 €; -26: 10,00 €; -18: 6,00 €
€ 16,0
Reservaties
Organisatie Monty Kultuurfaktorij
Trefwoorden jongerentip

BILL.be selecteert voor 16- tot 26-jarigen wat ze niet mogen missen. Tips, video's en wedstrijden!