U bent hier:

Weerbaarheidstraining Rots en Water

8 jaar

Lessenreeks Gezondheid en zorg

Rots en Water is een ’psycho-fysiek’ weerbaarheidsprogramma waarin jongeren leren om op een goede manier voor zichzelf op te komen. Het ‘Rots en Water’-programma steunt op 4 bouwstenen:
Zelfbeheersing
Zelfreflectie
Zelfvertrouwen
Daadkracht

Startend vanuit een fysieke - sportieve - invalshoek worden mentale en sociale vaardigheden aangereikt en verworven. De kinderen en jongeren ondervinden aan den lijve hoe het voelt om stevig te staan en ontspannen te zijn en hoe je bijvoorbeeld op anderen overkomt wanneer je juist gespannen of onzeker bent. Daarnaast komen er ook korte groepsgesprekken en opdrachten aan bod. De training is zinvol bij hen die (hoog)gevoelig, onzeker of sociaal onhandig zijn en ook bij de kinderen of jongeren die moeilijk voor zichzelf kunnen opkomen of die bedreigd worden met pestgedrag. In de training leren ze meer zelfvertrouwen te hebben, hoe ze met andere mensen om te gaan, waar hun eigen grenzen en die van anderen liggen, wat lichaamstaal kan doen, hoe om te gaan met agressie (eigen agressie of agressie gericht naar jou), hoe meer controle over zichzelf te hebben, hoe met groepsdruk om te gaan, hoe om te gaan met kracht, macht en onmacht en wat hun kwaliteiten en leerpunten zijn.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar OC De Witte Merel
Liersesteenweg 25
2547 Lint

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 8+
Prijs
Basistarief: 260,00 €
€ 260,0
Reservaties
Organisatie Groepspraktijk Arnica
Contact training@arnicapraktijk.com
Trefwoorden rots en water, zelfbeheersing, zelfreflectie, zelfvertrouwen, daadkracht, positief zelfbeeld versterken
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Weerbaarheidstraining Rots en Water op UiTmetVlieg.be