U bent hier:

Week van de Smaak: De gustibus et coloribus. Ambachtelijk brood bakken met Peter Balcaen

Cursus of workshop Voeding

Molens malen meel. Ook in de provinciale molens wordt nog regelmatig graan gemalen. Samen met bakker en auteur Peter Balcaen leren we werken met dit kwaliteitsmeel gemalen op de molenstenen, onbewerkt en zuiver. We verwerken tarwe, 100% volkoren meel, maar ook gedeeltelijk gezeefd (gebuild). We werken enkel met gist, zonder broodverbeteraars. We mengen, kneden en bakken ons eigen brood op heel eenvoudige en authentieke wijze, maar combineren ook met de kneedmachine. Brood kan je heel eenvoudig garneren met andere granen, zaden, pitten en noten. Door te variëren in het meelmengsel kan je heel gemakkelijk kleur en smaak aanpassen. Naar ieders smaak en zin. Dit kan je nadien ook thuis doen. We bakken onze broodjes in de houtoven en de elektrische oven op steen.
Tijdens de bakworkshop biedt het Mola een proeverij aan.
In deze bakworkshops worden producten verwerkt met diverse allergenen zoals gluten, lactose, noten,...

Wie dit wenst kan vooraf (gratis) de permanente tentoonstelling in het molencentrum Mola (kasteel Puyenbrug) bezoeken.

Woensdag 20 november 2019. Onthaal & introductie om 13.30 uur (tot ca. 17 uur). Het exacte einduur is afhankelijk van de rijs- en baktijd.
Inschrijven verplicht. Maximum 15 deelnemers per workshop.
Prijs: 7 EUR (inclusief ingrediënten en proeverij).

Deze workshop vindt ook plaats op vrijdag 22 november 2019.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Provinciale Erfgoedsite Mola Molencentrum, kasteel Puyenbrug
Puyenbrug 5
9185 Wachtebeke

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 20 november 2019
Prijs
Basistarief: 7,00 €
€ 7,0
Reservaties
Organisatie Provincie Oost-Vlaanderen
Trefwoorden POV