U bent hier:

Webinar Mindfulness

Lessenreeks Gezondheid en zorg

Ook in ongewone omstandigheden heeft CM een aanbod op maat. Zo lanceerden we een reeks online sessies. Verschillende gezondheidsthema’s komen aan bod die versterkend zijn in deze tijden. Ben je benieuwd welke online sessies wij in petto hebben? Neem een kijkje via www.cm.be/agenda . #samenenvoorelkaar
Tijd voor mindfulness  

In deze tijd van COVID-19 is het heel normaal om angst, zorgen, stress, onzekerheid of verveling te ervaren. Dit zijn normale reacties op uitdagende situaties, die doordrenkt zijn met gevaar en onzekerheid. Je kunt je gevoelens niet op magische wijze veranderen, je kan er wel mee leren omgaan. En hierbij is nu net mindfulness als tool heel ondersteunend.  

Mindfulness is het vermogen om een open en milde aandacht te hebben voor het huidige moment. Wetenschappelijk onderzoek wijst op een positief effect van deze levenshouding op het welzijn. Zo is er een verband tussen het oefenen in mindfulness en de verhoging van de levenskwaliteiten en de verbetering van menselijke relaties.   

Deze periode biedt ook kansen. Kansen om in verbinding te gaan, om de veerkracht van mensen te zien en te voelen, om ondersteuning en liefde te voelen. Tijd ook om misschien wel te leren genieten van de kleine geluksmomenten van het leven. Kansen om meer in het moment te leven, meer mindful te leven.  

In deze 2 uur durende online sessie maak je kennis met mindfulness en doe je een korte oefening. Zo kan je proeven van mindfulness en ontdek je of een mindfulnesstraining iets voor jou kan zijn.
Gezien de groepsgrootte is er geen live interactie mogelijk, maar er is wel de mogelijkheid om na afloop vragen te stellen via de chat-functie.   

Deze sessie is gratis.  

Begeleider: Brunhilde Denoodt, Itam. Itam is een ervaren trainingsbureau dat veerkracht, motivatie en engagement verhoogt. Zij werken reeds langer samen met CM. 

Hoe werkt het? Schrijf je online in. Een dag vóór de start van de online sessie krijg je een e-mailtje van ons. Daarin vind je de deelnamelink. Op het uur dat de sessie start, klik je de link aan. Veel plezier!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar in je kot
thuis
3000 Leuven

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 26 november 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Organisatie Christelijke Mutualiteit
Contact gezondheidsbevordering.leuven@cm.be
Trefwoorden online