U bent hier:

We are woman - Cie Thor / Thierry Smits

Dansvoorstelling Moderne dans

Van een voetbalkleedkamer tot een heksensabbat, van een oersaai uniform tot een kakelbonte bende; dit is een speels en bevrijdend parcours waar een groepje mannen, aanvankelijk druk doende over mannelijke clichés, de nooduitgang vindt in hun zoektocht naar het vrouwelijke.
Denkers van de gendertheorie, waarmee je conservatieven en reactionairen de gordijnen injaagt, hebben ons beeld over de mens sterk veranderd. We zijn niet meer op dezelfde manier man en vrouw. En we leerden dat er tussen deze twee ijkpunten erg veel nuances en mogelijkheden kunnen zijn.

Het nieuwe werk van Thierry Smits wil deze piste onderzoeken met een groep van 11 dansers – dezelfde ploeg die Anima Ardens heeft gecreëerd. Oorspronkelijk als normaal beschouwd in één van de meest karikaturale viriele activiteiten – voetbal – ontdoen ze zich langzaam maar zeker van hun gebaren en mannelijke toebehoren om te onderzoeken wat vrouw worden is. Het gaat er niet zozeer om de gekunsteldheid van een travestiet te evenaren, maar om, elk voor zich, zijn vrouwelijke ego te vinden. Zoals je je alter ego zoekt en vindt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar de VELINX
Dijk 111, bus 2
3700 Tongeren

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 27 oktober 2018
Prijs
Basistarief: 16,00 €; Vriend: 12,00 €
€ 16,0
Reservaties
Organisatie de VELINX
Contact tickets@develinx.be
012 80 00 40