Eli Elise Hoopman  & Leen Verheyen
28 sep
Afgelopen

Watlab salon: aantrekkingskracht van het gruwelijke

Bibliotheek PermekeDe Coninckplein 26, 2000 Antwerpen
Lezing of congres
Geschikt vanaf 18 jaar

Info

Watlab salon: aantrekkingskracht van het gruwelijke

Waarom kijken we zo graag naar iets wat afschuw opwekt? Kan horror mooi zijn? Mag je zomaar alles tonen? En welke afspraak ga je eigenlijk aan als lezer? Eli Elise Hoopman & Leen Verheyen nemen je mee in mogelijke antwoorden op deze vragen.

Benieuwd naar de verbeeldingswereld van creatieve maakprocessen?

In onze Watlab salons krijg je een kijkje achter de schermen. De literaire makers van het Watlab stellen elk in duo’s een avond samen rond een thema waarmee ze gevoed willen worden. Ze delen waar ze aan werken, en nodigen een expert uit om mee in gesprek te gaan.

De salons bieden een voedingsbodem voor nieuwe verhalen. In een intieme setting wordt geïnspireerd, gesproken, en een eerste glimp van huidig werk gedeeld. De Watlab salons leveren input voor wat later een weg vindt naar papier, podcast of podium

Over de editie: aantrekkingskracht van het gruwelijke

Leen Verheyen is haar boek over de morele verantwoordelijkheid van de kunstenaar aan het afronden. In dit filosofische werk zal ze aan de hand van kunstwerken de morele grenzen bespreken van wat kunst mag, kan en moet doen.

Eli Elise Hoopman is bezig aan haar debuutroman over een vrouw die haar beste vriendin vermoordt. Het boek zal in 2024 bij Nijgh & Van Ditmar verschijnen. Als auteur is ze geïnteresseerd in de wisselwerking tussen taal en verbeelding, de mogelijkheden binnen de mislukking en de schoonheid van het gruwelijke.

Op deze avond nodigen ze onderzoeksjournalist en schrijver Emy Koopman uit. Emy is een Nederlandse schrijver, journalist en presentatrice. Ze deed uitgebreid onderzoek naar literatuur en empathie. Zij schreef onder andere voor De Groene Amsterdammer, de Volkskrant, de Correspondent en hard//hoofd. Voor de VPRO presenteerde zij in 2020 de vijfdelige reisserie Paradijs Canada.

Carmien Michels presenteert de avond.

Wanneer?

tot
Afgelopen

Contactgegevens

Georganiseerd door

Prijzen en voordelen

BasistariefGratis