U bent hier:

Watervogeltelling

Opgelet: Vergeet niet om je in te schrijven voor deze activiteit én breng een mondmasker mee.
 
Elk winterhalfjaar organiseert het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) zes midmaandelijkse watervogeltellingen in Vlaanderen. Daarnaast omvat dit project ook slaapplaatstellingen van aalscholvers, meeuwen en wulpen. Met dit project verzamelen we informatie over aantallen, habitatkeuze, numerieke trends en verspreiding van overwinterende watervogels in Vlaanderen. 
 
Ook Natuurpunt Gistel-Oudenburg & Hoge Dijken doet hieraan mee. De vogelwerkgroep telt de watervogels op de Hoge Dijken en in de omgeving. Verder vergeten we ook de wulpen in de Bourgognepolder niet. 
 
Zin om mee te gaan? We zijn altijd op zoek naar enthousiaste tellers! Afspraak bij bezoekerscentrum ‘De Grote Zaagbek’, maar neem voor alle zekerheid ook even contact op met Dirk Peene omdat afspraakplaats en -uur eventueel nog kunnen wijzigen. Breng een verrekijker of telescoop mee.

Info

Links
Waar De Grote Zaagbek
Oude Brugseweg 239
8460 Oudenburg

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Reservaties Inschrijven
Organisatie Natuurpunt Gistel-Oudenburg en Hoge Dijken vzw
Contact dirk.peene@outlook.com
0476/301.520
Trefwoorden erkend SCVW, Natuurpunt, vogels, Inventarisatie & monitoring, Corona-proof