U bent hier:

Water Will (in Melody) - Ligia Lewis

+1 punt

Water Will (in Melody) is een choreografie voor vier performers die vertrekt vanuit melodrama. Door taal en verschillende begrippen van ‘de wil’ tegenover elkaar te plaatsen ontstaat een dystopische fantasie vol verlangens, verbeelding en gevoelens van een naderend einde. Een nat, rotsachtig landschap vormt de setting voor een verhaal over instabiliteit, vermaak en catastrofe.
Lewis initieert een wereld waarin stem, gebaar, aanraking en beweging vloeien als golven – teder en turbulent. De performers verhouden zich tot de porositeit van het theater door een fantasierijke materialiteit te produceren die helder is in zijn metaforisch en symbolisch gewicht. Betekenis wordt ontdaan om te herdoen, en baant de weg voor een andere manier van kijken en aanraken.
Doorheen dit proces van vervreemding, uittreding en materialisatie, raakt het melodrama aan de grenzen van zijn eigen bestaan. Het emotionele landschap van de protagonisten zelf – en van het theater – krijgt zo het leven geschonken.
• De Dominicaans-Amerikaanse danseres en choreografe Ligia Lewis stond eerder in het Kaaitheaterprogramma met minor matter – waarvoor ze de prestigieuze Bessie Award ontving – en Sorrow Swag. Als danseres stond ze al op de Kaaitheater-scène met 7 Pleasures van Mette Ingvartsen en MONUMENT 0 van Eszter Salamon.
‘Raw and direct, disturbingly grotesque, suddenly beautifully poetic and unwittingly explicit.’ – Katja Vaghi, bachtrack.com

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Kaaitheater
Sainctelettesquare 20
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 6 december 2019 tot 7 december 2019
Prijs
Basistarief: 16,00 €

€ 16,0

Kansentarief voor Paspartoe Brussel: € 2,0

Reservaties
  • Bel naar 02-201.59.59
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Kaaitheater
Contact info@kaaitheater.be
Links
Beleef Brussel

Beleef Brussel!

Op UiTinBrussel.be vind je 1001 gebruiksklare tips.

Ontdek ze hier

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS