U bent hier:

WatchApp #1 - SKaGeN

WatchApp #1: Emmi & Leo is een voyeuristische voorstelling die zich niet afspeelt op een fysieke scène, maar op een virtueel podium via de alomtegenwoordige applicatie WhatsApp.
Het is in deze virtuele wereld dat twee hoofdpersonages, Emmi en Leo, elkaar ontmoeten. En jij kan stiekem meekijken in hun WhatsApp-gesprek.

Twee mensen leren elkaar toevallig kennen via WhatsApp: Emmi probeert haar abonnement op het lifestyle magazine Skagen op te zeggen. Maar ze is dyslectisch, verwisselt twee getallen in het telefoonnummer van plaats, en komt zo terecht bij een zekere Leo. Deze toevallige kennismaking vindt plaats tijdens de coronaquarantaine in België. Jij bent getuige van de ontluikende vriendschap, misschien wel liefde, die zich ontwikkelt doorheen hun WhatsApp-conversaties. Maar de virtuele wereld is de echte niet…

Net zoals bij een toneelstuk is de tijd in deze nieuwe vorm van toneel een zeer belangrijke factor. Te pas en te onpas, vaak overdag, soms 's nachts, stuurt de één de ander een bericht. Jij kijkt stiekem mee. Het werkt verslavend. Je kijkt steeds uit naar het volgende bericht, ook al blijf je soms op je honger zitten.

CC Aartselaar, Vrijetijdsdienst Kontich, OC De Witte Merel Lint en vrije tijd Mortsel bundelen de krachten om deze unieke digitale voorstelling mee te verwezenlijken binnen de Antwerpse Zuidrand. We zijn dan ook enorm blij om deze positieve cultuurboodschap te verspreiden in tijden van corona. Met dank aan het theatergezelschap SKaGeN om deze voorstelling te realiseren.

WatchApp #1is het eerste deel van een reeks social network-voorstellingen en is gebaseerd op de roman Emmi & Leo van de Oostenrijkse auteur Daniel Glattauer. SKaGeN doet waar het goed in is, en bewerkt deze slimme, intimistische roman tot een subtiele, voyeuristische dialoog.
SKaGeN
Het avontuurlijke Antwerpse theatercollectief SKaGeN is niet vies van technische hoogstandjes. Hun voorstellingen ‘Hector Man’ en ‘La Merde’ (‘De Pest’) waren destijds live gemaakte films in een blue key-omgeving en technisch hun tijd ver vooruit. In ‘Zeestuk’ creëerden Clara van den Broek en Korneel Hamers een virtueel museum. Voor ‘Closer’ liet Mathijs F Scheepers zelfs een nieuwe app schrijven zodat de voorstelling vanop de smartphone live vanuit verschillende hoeken kon worden gevolgd.
Vandaag lanceert het gezelschap met ‘WatchApp #1’ een nieuwe vorm van theater, waarvoor het de mogelijkheden van WhatsApp opzoekt om haar publiek te bereiken in deze barre quarantainetijden.

Praktisch
De voorstelling start op woensdag. U volgt 3 weken lang het verhaal van Emmi en Leo. U ont-vangt alle praktische info na uw bestelling. Om deel te kunnen nemen moet u beschikken over een smartphone en Whatsapp. Met het kopen van een ticket voor de voorstelling ‘WatchApp #1’, staat u toe dat SKaGeN uw telefoonnummer toevoegt aan een tijdelijke WhatsApp-groep en u voorstellingsgerelateerde berichten stuurt. Uw nummer is te zien voor de andere leden van de groep, uw naam in principe niet. U dient uw eigen privacy-instellingen aan te passen indien u niet wenst dat uw profielbeeld zichtbaar is. Het gezelschap respecteert de privacy-regels en gaat omzichtig om met uw gegevens. Na de voorstelling worden uw gegevens verwij-derd uit de bestanden van het gezelschap.

Schenking
Per verkocht ticket schenkt SKaGeN 1 euro aan De Acteurspenning.
Als het als acteur eens niet lukt om rond te komen, kan hij of zij voor niet-structurele steun bij de Acteurspenning aankloppen. Zij steunen acteurs die medische kosten hebben of even niet in hun basisbehoeften kunnen voorzien. De Acteurspenning is een organisatie die steun krijgt van het Norma Joossens Fonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting en opgericht voor noodlijdende acteurs en actrices.
www.acteurspenning.be

Van: Mathijs F Scheepers & Korneel Hamers / Concept: Mathijs F Scheepers / Tekst: Daniel Glattauer & Ulrike Zemme in een bewerking van Mathijs F Scheepers & Korneel Hamers / Productie: SKaGeN & De Studio / Zakelijke leiding & coördinatie: Korneel Hamers / Software-ontwikkeling & technische bijstand: OWOW - the Omnipresent World of Wizkids / Spreiding: Thassos & Laurent Langlois / Met dank aan: Thomas Sessler Verlag, Wien / Met de steun van: De Vlaamse Gemeenschap & De Studio

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Cultuurhuis Altena - kapel
Antwerpsesteenweg 79
2550 Kontich

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 27 mei 2020 tot 17 juni 2020
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 12,50 €
€ 12,5
Reservaties
Organisatie Vrijetijdsdienst Kontich
Contact uitwinkel@kontich.be
03 450 78 31
Trefwoorden skagen, Whatsapp, jongerentip

BILL.be selecteert voor 16- tot 26-jarigen wat ze niet mogen missen. Tips, video's en wedstrijden!