U bent hier:

Wat is er met ons klimaat aan de hand

"Moet ik nu wakker liggen van het feit dat het hier misschien enkele graden warmer wordt? Ik zie echt het probleem niet.”
Misschien is dergelijke bedenking ook al door je hoofd gegaan. De mens blijft immers fossiele brandstoffen aan sneltreinvaart verbruiken en verspillen. De CO2-concentratie in de biosfeer heeft een niveau bereikt zoals in ten minste 800.000 jaar niet is vertoond. Het klimaat op aarde is daardoor zeer snel gaan veranderen. Doordat de aarde opwarmt verplaatsen de klimaatzones en dat leidt tot droogte, watergebrek, verwoestijning en hongersnood. De biodiversiteit zit nog dieper in de knoei en de zeespiegel stijgt met o.a. meer overstromingen tot gevolg. Meer en meer ecosystemen raken de pedalen kwijt.
Christiaan Thoen, hydrobioloog, coauteur van MeNS en wetenschapscommunicator van de UAntwerpen vertelt op een boeiende, duidelijke manier over 'Valstrikken van het klimaatdebat', waarmee hij weerwerk wil bieden aan de grootste flaters die over global change verteld worden en een eerlijke poging wil doen om het klimaatverhaal in het juiste perspectief te zien.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar 't Gasthuis Theaterzaal
Turnhoutsebaan
2110 Wijnegem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 29 oktober 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 55+
Prijs
Basistarief: 5,00 €; niet-leden:: 10,00 €
€ 5,0
Organisatie Neos Wijnegem
Contact www.neosvzw.be/wijnegem - secretaris Marina Janssens - tel. 0479 24 45 34 - marina-janssens@skynet.be