U bent hier:

Wat de bomen weten - AFGELAST

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Tsjernobyl: de alom geprezen HBO-reeks bracht de ontploffing van 1986 in de gelijknamige Oekraïense kerncentrale recent weer onder de aandacht. Maar het ongeluk was allerminst de enige nucleaire ramp in de Sovjetunie. In het geheime Russische complex Majak gebeurde in 1957 een ongeluk dat decennialang in de doofpot werd gestopt. Het ongeluk maakte van de stad en de omliggende streek het zwaarst vervuilde gebied ter wereld.  
De gebeurtenissen in en rond Majak vormden de inspiratiebron voor de voorstelling Wat de bomen weten van regisseur Fabrice Murgia en componist Dominique Pauwels, het derde deel binnen hun Ghost Road-cyclus. Deze cyclus bracht Pauwels en Murgia – met de camera op de schouder – al eerder naar vreemde plekken. In Wat de bomen weten vertelt een man over zijn jarenlange strijd met de overheid om een beter leven te bekomen voor de inwoners in en rond de Majaksite. Zijn verhaal wordt afgewisseld met documentaire beelden van de reis naar het gebied. Zo ontstaat een intrigerend portret van een geheime stad waarvan de inwoners al generaties lang het bestaan ervan proberen te verzwijgen. Samen met Dominique Pauwels en Josse De Pauw als verteller-historicus op scène, giet Fabrice Murgia dit schandelijke verhaal in muziek en vers.
___

“De bomen daar hebben alles meegemaakt, ze hebben alles gezien. Misschien zijn ze net blij dat ze verlost zijn van de mensen.” – Dominique Pauwels

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Bourlaschouwburg
Komedieplaats 18
2000 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 26 november 2020 tot 27 november 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Organisatie Toneelhuis
Contact info@toneelhuis.be
+32 3 224 88 44