U bent hier:

Wasterlain, de werelden van een verhalenverteller

Tentoonstelling Meerdere kunstvormen

Het werk van Wasterlain, bewonderd door vele grote tekenaars, schetst een kleurrijk universum dat is doordrongen van een diepgeworteld humanisme.
Dokter Zwitser debuteerde in 1976 in het tijdschrift Spirou en werd in de Belgische stripwereld in twee opzichten als baanbrekend beschouwd. In de eerste plaats om zijn grafische originaliteit, maar ook om de dromerigheid die uitgaat van het hoofdpersonage dat zich door de lucht verplaatst met zijn rode hoge hoed en dito cape. Marc Wasterlain, die nooit vergeet dat hij zich op de eerste plaats tot kinderen richt, houdt ook een spiegel van zijn tijd voor en vertelt vanuit eenzelfde dichterlijke ingesteldheid de avonturen van fotografe Sarah Spits, een doortastende heldin die als reporter de wereld rondreist. Welkom op de kattenplaneet en op het eiland van de vlindermensen, waar Marc Wasterlain u op sleeptouw neemt in zijn fantasierijke, grappige en boeiende wereld!

Info

Waar Stripmuseum Brussel
Zandstraat 20
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 26 maart 2019 tot 15 september 2019
Organisatie Stripmuseum
Contact visit@cbbd.be, visit@stripmuseum.be, visit@comicscenter.net
Links
Trefwoorden museumpassmusees, museumpas

Heb je al een Museumpas?

Met je museumpas bezoek je deze expo gratis of met een fikse korting.

Ontdek 'm hier!

Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.