U bent hier:

Warme winteravond in 't Dijleland : Stapsteen tussen Hallerbos en Meerdaal: Klimaatrobuust Zoniënwoud

Ook de komende herfst en winter verwelkomen we je graag in het deelgemeentehuis van Heverlee voor een boeiende reeks lezingen. Iedereen is van harte welkom. De inkom is gratis! We starten telkens om 20.00u en laten gedurende twee uur een specialist in zijn of haar werkdomein aan het woord. Het belooft weer een leerrijk programma te worden!

Deze avond op het programma

Vlaanderen is de meest versnipperde en verkavelde regio in Europa. Deze tendens zet zich onverminderd verder want bijna dagelijks wordt 6 hectare grond bijkomend ingenomen. De vier Vlaams-Brabantse gemeenten van het Zoniënwoud zien deze tendens anders. Samen werken zij aan een robuust en samenhangend openruimtenetwerk met natuurinclusieve wijken, verdichtingen nabij vervoersknopen en voorzieningen, veerkrachtige agrowijken enz.  In het strategisch project Horizon+ komen verschillende ingrediënten samen om de regio adaptief te maken aan de toenemende bevolkingsgroei en de mobiliteitsdruk door de openruimte te ontsnipperen en natuurverbindingen te realiseren.  

Andere data

Organisatie

De Warme Winteravonden zijn een organisatie van Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud vzw, Natuurpunt CVN en Regionaal Landschap Dijleland vzw, met de steun van de Stad Leuven en de provincie Vlaams-Brabant.

Info

Waar Deelgemeentehuis Heverlee
Waversebaan 66
3001 Heverlee

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Organisatie Natuurpunt CVN
Contact nils.iwens@cvn.natuurpunt.be
0499 90 61 39
Links
Trefwoorden erkend SCVW, Natuurpunt, klimaat, Biotopen en habitats, Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud