U bent hier:

Warme winteravond in 't Dijleland : Het verborgen leven van planten

Ook de komende herfst en winter verwelkomen we je graag in het deelgemeentehuis van Heverlee voor een boeiende reeks lezingen. Iedereen is van harte welkom. De inkom is gratis! We starten telkens om 20.00u en laten gedurende twee uur een specialist in zijn of haar werkdomein aan het woord. Het belooft weer een leerrijk programma te worden!

Deze avond op het programma

Planten ‘kozen’ voor een radicaal andere levenswijze dan dieren. Een plant dient ter plekke te overleven, terwijl een dier zich verplaatst. Dit maakt dat planten ook totaal anders opgebouwd zijn dan dieren. Door hun anders zijn, ontsnappen planten vaak aan onze aandacht en erkennen we te weinig dat planten, net als dieren, levende wezens zijn.

In een poging om hieraan te verhelpen, zijn er de laatste jaren enkele opvallende boeken verschenen. Hier krijgen planten soms bijna menselijke eigenschappen toegekend. Gaat dit te ver, of staan planten en dieren dichter bij elkaar dan we denken?

Andere data

Organisatie

De Warme Winteravonden zijn een organisatie van Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud vzw, Natuurpunt CVN en Regionaal Landschap Dijleland vzw, met de steun van de Stad Leuven en de provincie Vlaams-Brabant.

Info

Waar Deelgemeentehuis Heverlee
Waversebaan 66
3001 Heverlee

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Organisatie Natuurpunt CVN
Contact nils.iwens@cvn.natuurpunt.be
0499 90 61 39
Links
Trefwoorden erkend SCVW, Natuurpunt, planten, mossen en korstmossen, Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud